fbpx
E-UTRIP
FOTO: Vasja Marinč.
Aktualno Narava Narava & zdravje

SiDG: Akcija Pomladimo gozdove 2022 tudi v Kočevski Reki

Družba Slovenski državni gozdovi d.o.o. (SiDG) bo v soboto, 2. aprila ponovno organizirala vseslovensko prostovoljsko akcijo sadnje dreves Pomladimo gozdove 2022.

Prostovoljci iz vse Slovenije bodo skupaj posadili 10.000 sadik različnih drevesnih vrst, osrednja lokacija delovne akcije pa bo na Kočevskem, kjer je tudi sedež SiDG. Vabimo vas, da se akcije udeležite v čim večjem številu.

Prostovoljci bodo sadili v državnem gozdu pri vasi Novi Lazi v smeri Štalcerjev proti Kočevski Reki. Zbor je ob 9.00 uri na lokaciji ob cesti proti Kočevski Reki, kjer bodo vozila usmerjali zaposleni SiDG. Posadili bomo 2.400 sadik smreke kot predkulture za mešan gozd. Delovna akcija bo predvidoma končana v dveh urah.

Sadnja je enostavno opravilo, primerno za vse generacije, zato se lahko delovne akcije udeležijo tudi otroci. Sadike in zaščito zanje bo zagotovil SiDG, medtem ko si morajo prostovoljci orodje (rovke, motike, manjše lopate in podobno) zagotoviti sami. Pri tem izpostavljamo, da se sadi v parih, torej dve osebi potrebujeta eno orodje. Bodite pozorni na ustrezno obutev, svetuje se še uporaba delovnih rokavic. Gozdarji SiDG in Zavoda za gozdove Slovenije bodo pred pričetkom izvedli demonstracijo pravilne sadnje in bodo ves čas delovne akcije na voljo za morebitna vprašanja ali pomoč.

FOTO: Vasja Marinč.

SiDG je akcijo sadnje prvič organiziral leta 2018, ko se je sadnje v Kočevju udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Občani Kočevja so se akcije leta 2018 in nato 2019 udeležili v velikem številu in tako med drugim pokazali tudi, da jim ni vseeno za prihodnost kočevskih gozdov.

Podrobnejše informacije o lokacijah in sadnji so na voljo na spletni strani www.sidg.si. Pišete lahko tudi na elektronski naslov pomladimo.gozdove@sidg.si.

Vabljeni, da se nam pridružite.

Slovenski državni gozdovi d.o.o.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki