fbpx
E-UTRIP
VIR: Občina Ribnica
Aktualno Dobro je vedeti Iz naših šol Občina Starševstvo Zanimivosti & Zabava

Naše občine bodo štipendirale dijake deficitarnih smeri

Občine Kočevje, Ribnica, Sodražica, Loški Potok in Kostel bodo s štipendijami motivirale bodoče dijake, da se odločijo za deficitarne poklice na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje. Župani omenjenih občin so namreč včeraj podpisali dogovor o štipendiranju dijakov. Razpis za štipendije bo objavljen junija.

Število štipendij bo odvisno od zanimanja in razpisanih sredstev. V občini Kočevje je v tem šolskem letu štipendiranih 15 dijakov, od tega 12, ki se šolajo za deficitarne poklice, trije iz programa gimnazije.

Glede na podpisan dogovor si želijo, da bi štipendirali vsaj še enkrat toliko dijakov. Zagotovljenih je 22.000 evrov, kar bi zadostovalo za 50 štipendij.

VIR: Občina Ribnica

Kdo se lahko prijavi na razpis?

Za občinske štipendije se bodo lahko prijavili dijaki, s stalnim prebivališčem v omenjenih občinah. Občine bodo štipendije za deficitarne poklice (strojni tehnik, mizar, oblikovalec kovin – orodjar, obdelovalec lesa in računalniški tehnik) v višini 80 evrov mesečno zagotavljale eno leto, prejemniki pa se bodo zavezali, da bodo v občini opravili deset ur prostovoljnega dela.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki