fbpx
E-UTRIP
(Foto: Siol.net)
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

Danes začnejo s cepljenjem v Kočevju

Včeraj so v ZD Kočevje opravili 14 PCR testiranj in 120 hitrih presejalnih testov na COVID-19. “S PCR testi smo potrdili okužbo pri štirih osebah, dva sta iz kočevske občine, eden iz občine Kostel in eden iz ribniške občine,” poročajo. Izmed hitrih testov so potrdili tri okužbe.

Obenem pa so včeraj prvič opravili tudi hitre presejalne teste v Osilnici. Opravili so 40 testov in potrdili dve okužbi.

“Večinoma gre za prenose v družini, občasno zaznavamo tudi okužbe v bolnišnicah in tako je bilo tudi danes pri eni izmed okuženih oseb,” pravijo.

Danes in v petek bodo pričeli izvajati cepljenje proti COVID-19. “Cepili bomo še 15 zdravstvenih delavcev in pa okrog 120 starostnikov,” dodajajo.  Včeraj so vse osebno poklicali in se dogovorili za termin. Cepljenje bo potekalo dopoldne v zdravstvenih postajah Osilnica in Vas in popoldne v Rdeči dvorani v Kočevju.

“Današnji rezultat je glede na razmere v državi vzpodbuden in želimo si, da tako ostane. Hvala vsem, ki k temu prispevate s svojim odgovornim obnašanjem. Pazimo nase in na druge, ostanimo zdravi,” zaključi Polona Vidič Hudobivnik.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki