fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina Ribnica

“Zgrabi zdravo mobilnost in pojdi peš na trg!”

Občina Ribnica se že tretje leto zapored z različnimi aktivnostmi priključuje projektu Evropski teden mobilnosti, namreč dobro organiziran promet je srce vsake sodobne družbe in v mestih z urejenim prometom je lepše in lažje živeti, zato je letošnji slogan “Izberi čistejši način prevoza” usmerjen v manjše onesnaževanje okolja s prijaznejšimi vozili.

Trajnostna mobilnost je premikanje na trajnostni način, kar vključuje hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in alternativne oblike mobilnosti. Cilj trajnostne mobilnosti je zagotavljanje učinkovite in enakopravne dostopnosti za vse, pri čemer je poudarek na omejevanju osebnega motornega prometa in porabe energije ter spodbujanju trajnostnih potovalnih načinov. Z ukrepi prometne politike pa moramo zagotoviti, da je potreba vsakogar po premikanju zadovoljena, vendar ob nižjih stroških in manjših stranskih učinkih, tveganju in porabi naravnih virov. Z doseganjem ciljev trajnostne mobilnosti lahko vsi prispevamo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, čistejšemu zraku v mestih, večji kakovosti bivanja, javnemu zdravju in socialni pravičnosti.

Z Ricikli skozi Ribnico

Občina Ribnica s sloganom “Zgrabi zdravo mobilnost in pojdi peš na trg” vabi občanke in občane, da se peš ali s kolesom pridružijo različnim aktivnostim v središču Ribnice, ki se bodo odvijale v času Evropskega tedna mobilnosti v Ribnici 2020. Začnemo že v sredo, 16. septembra, ob 10. uri, ko se bodo z RICIKLI skozi Ribnico v družbi župana Ribnice, g. Sama Pogorelca, popeljali tudi direktorji, ravnatelji javnih zavodov in na parkirišču pred Miklovo hišo naznanili uraden začetek ETM Ribnica 2020.

Tina Peček, Občina Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki