fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Politika

Ali tudi pri vas ob nedeljah sosed navsezgodaj ropota s kosilnico?

Staro prepričanje se glasi, da se na »gospodov« dan ne opravlja težjih opravil. Marsikdo se jih loti ravno ob nedeljah, saj imajo nekateri čez teden službene in ostale obveznosti in jim enostavno zmanjka časa. Nekatere občine in policijske postaje še vedno dobivajo pritožbe občanov zaradi nedeljskega hrupa, predvsem zaradi košenja. 

Uredba o hrupu v naravnem in življenjskem okolju je bila sprejeta leta 1966, kjer je v enem od členov pisalo, da sta uporaba kosilnic, škropilnic, žag in drugih naprav z motorji na notranje izgorevanje, vrtalnih in brusilnih strojev, kladiv in žag ter izvajanje drugih hrupnih vrtnih in hišnih opravil, ki povzročajo v okolju visoke ravni hrupa, dovoljena od ponedeljka do sobote med 8. in 19. uro. Vendar ta uredba od leta 2006 ne velja več! Novejši odlok o kršenju javnega reda in miru navaja, da se kaznuje le tiste, ki med 22. in 6. uro zjutraj povzročajo hrup in motijo mir ter počitek ljudi, pa naj bo to med tednom, vikendom ali praznikom. To pomeni, da lahko kosimo tudi ob nedeljah, čeprav nam ni všeč, da nas sosed zbudi zjutraj s kosilnico.

K.N.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki