E-UTRIP
Featured Kočevje Novice Občina

V Kostelu postaja vražje zabavno

Ste že slišali zgodbo o tem, kako se je gospodar Martin z Mikulove domačije v Trgu pod gradom Kostel hotel znebiti nadležnega vraga?

Ker se je naveličal njegovih vragolij, je zvezanega v žakelj vrgel v Kolpo. Ko se je Martin ves zasopihan in poten vrnil domov na grajski hrib, je za pečjo že ležal vrag in se mu smejal: »Oj, Martin, est son več suh, kaj pa ti?«

Ker zgodba o trškem vragu postaja vse bolj živa, nas bo v letošnji turistični sezoni spremljala maskota Mikulovega vraga. Naša nova grajska maskota je konec februarja že požela prve simpatične odzive, ko smo predstavljali Kostel na Mednarodnem dnevu lokalnih turističnih vodnikov. Po novem pa bo ob koncih tedna pozdravljala vse obiskovalce gradu, igre pobega in slavljence na otroških rojstnodnevnih zabavah, ki so ena izmed letošnjih novosti v ponudbi grajskih doživetij.

Odslej boste lahko v Kostelu pogosto srečevali prijaznega vragca. Komaj čakamo, da vidimo, kako se znajdete v njegovi nagajivi družbi.

ZKT Kostel

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki