E-UTRIP
Društva Featured Kultura Novice Ribnica Zanimivosti In zabava

V skednju Škrabčeve domačije o voditeljstvu

Gostja mesečnega tematskega pogovora v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači je bila vsestranska poslovna ženska Sonja Klopčič, doma iz Zagorja ob Savi, ki je v pogovoru z Ireno Kukovič Borovnik odstirala strani svoje druge knjige z naslovom AEIOU voditeljstva. Krstna predstavitev čtiva je v deželi suhe robe naletela na velik odziv predvsem ljudi iz poslovnega sveta, ki so kot neprecenljivo ocenili tudi njeno prvo knjigo z naslovom Voditeljstvo, vodenje in sodelovanje, moč in odgovornost, ki je izšla pred štirimi leti.

Avtorici so se v debati pridružil nekateri mednarodno uspešni slovenski voditelji, direktorji – tudi Janez Škrabec in evropska komisarka Violeta Bulc, ki so uspeli tudi izven Slovenije (na sliki).

Knjiga AEIOU voditeljstva ponuja pet različnih modelov in orodij za razumevanje nove kode voditeljstva ter petkrat po enajst idej, zgodb in navdihov za rast posameznikov in organizacij, s preprosto razlago, kako v prakso spraviti nove pristope vodenja in uspeti. Knjigo bogati tudi zvočna priloga.

Sicer je voditeljstvo staro kot človeštvo in vseobsežno kot svet. To resnico je Sonja Klopčič strnila v pet brezčasnih modrosti avtohtonih prebivalcev petih celin: aroha – eb – ikigaj – oikos – ubuntu. Ko izpostavi teh pet začetnic, dobi AEIOU voditeljstva, ki je skupna vez med voditelji vseh kontinentov.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki