fbpx
E-UTRIP
(Foto: 24ur.com)
Aktualno Črna kronika Kronika

Koliko policijskih vozil je letno udeleženih v prometnih nesrečah

Tudi policijska vozila so del prometa. Zgodi se, da so tudi oni udeleženi v prometnih nesrečah. Preverili smo, koliko policijskih vozil je bilo letos udeleženih v prometnih nesrečah.

V Ljubljani le 12 primerov

Policisti PU Ljubljana so letos zabeležili 12 prometnih nesreč s službenimi vozili policije. V eni prometni nesreči, ki so jo policisti povzročili zaradi neupoštevanja svetlobnih prometnih znakov na nujni vožnji, se je ena oseba hudo telesno poškodovala. “Prav tako se je ena nesreča, ki so jo policisti povzročili, zgodila zaradi neupoštevanja svetlobnih prometnih znakov, posledično se je na nujni vožnji ena oseba lažje poškodovala,” pravijo iz PU Ljubljana. Obravnavali so šest primerov nesreč, ki jih je povzročil drugi voznik in so bili policisti udeleženi kot oškodovanci. Lažje so se poškodovali trije policisti. V večini gre zgolj za premoženjsko škodo, najpogostejša vzroka pa sta neprilagojena hitrost na nujni vožnji in nepravilno premikanje z vozilom.

V novomeški policiji 36 primerov

Iz novomeške policije so sporočili, da so v prvih osmih mesecih obravnavali 36 dogodkov, kjer so bila v prometnih nesrečah udeležena službena vozila policije. “Šlo je za prometne nesreče z manjšo materialno škodo – nepravilni premiki z vozilom, trki v ograje, jaške, povoženje predmeta, divjadi,” odgovarjajo iz novomeške policije. Imeli so tudi primer, kjer sta bila policistka in policist lažje poškodovana. “V treh primerih je šlo za namerno trčenje z namenom pobega,” pravijo. V teh primerih so postopek prevzeli kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, saj je šlo za kaznivo dejanja – preprečitev uradnega dejanja.

K.N.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki