fbpx
E-UTRIP
FOTO: Občina Ribnica.
Aktualno Novice Zdravje

ZD Ribnica: Nujna pomoč se izvaja preko številke 112

Zdravstveni dom Ribnica obvešča, da se s 1. majem 2023 vsa nujna medicinska pomoč (NMP) Zdravstvenega doma Ribnica, izvaja preko številke 112.

Na podlagi sklepa Vlade se s 1. majem 2023 v sistem Dispečerske službe zdravstva (DSZ) vključuje tudi enota NMP Zdravstvenega doma dr. Janeza Oražma Ribnica, kar pomeni, da bo aktivacija NMP potekala izključno preko DZS in enotne telefonske številke 112 in ne več preko stacionarne telefonske številke ZD Ribnica.

Nujni telefonski klic bo sprejel zdravstveni dispečer, ki bo pridobitvi podatkov o kraju intervencije, telefonski številki ter podatkov o bolezni/poškodbi po potrebi predal intervencijo v izvajanje, sočasno pa podal navodila za oskrbo pacienta do prihoda enote NMP ali, po potrebi, s klicateljem ostal na vezi do prihoda ekipe do pacienta.

Lokacija ambulante NMP, vključno z zdravnikom, še naprej ostaja v prostorih ZD Ribnica, spreminja se zgolj način aktivacije ekip NMP.


VIR: Občina Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki