fbpx
E-UTRIP
Teniški fest Koper.
Izpostavljeno Šport

Za Laro in Taro je Teniški fest v Kopru

Letošnji Teniški fest je potekal v Kopru, v športnem parku Bonifika. Gre za že tradicionalno tekmovanje za vse starostne kategorije na istem mestu. Udeležili sta se ga tudi Lara Vrbetič in Tara Abramovič.

»Letošnja posebnost je, da se turnirji igrajo po sistemu WTN. Gre za drugačno jakostno lestvico, kot jo trenutno uporabljamo za naše turnirje. Za vodenje turnirja, pripravo žreba, urnike in rezultate uporabljamo sistem ITF, ki se imenuje Tournament Management System. Gre za poizkusne turnirje v vseh kategorijah. V tem trenutku uporabljamo WTN sistem le za članske turnirje. Pri članih smo s tem začeli 1. aprila. Poleg članskih turnirjev pa sistem uporabljamo tudi v moški in ženski članski ligi. Seveda bomo vse rezultate po koncu vpisali v obstoječo aplikacijo in točke tekmovalcem prišteli k trenutno veljavni jakostni lestvici. Vsem deležnikom želimo sistem približati, želimo, da se z njim spoznajo. Pomembne informacije pa bomo s tem tekmovanjem dobili tudi na TS,« je dejala Iva Sodnik, vodja dogodka Tenis Fest iz Tenis Slovenije.

Pretekli konec tedna so v Koper prišli najmlajši igralci in igralke. Kočevski tenis sta zastopali Lara Vrbetič in Tara Abramovič, v kategoriji do 11 let. Žal sta morali priznati poraz nasprotnicama, a igralki se ne predata. Tara in Lara že pridno trenirata za turnir, ki ju čaka to soboto. Tokrat že v kategoriji do 12 let.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki