fbpx
E-UTRIP
Veselica Ložine.
Izpostavljeno Kočevje Zanimivosti & Zabava

(FOTO) Zabava za leta naprej in nazaj

»Bilo je nad pričakovanji,« so složno povedali Ložinčani. V soboto, 19. 8., so na športnem igrišču v Dolnjih Ložinah organizirali veselico. Tovrstne zabave v Ložinah ni bilo že več kot 40 let.

Ko je padel mrak, je mizo po mizo zasedalo mlado in mlado po srcu. Urejen parkirni prostor se je dodobra napolnil in zabava se je začela.

Še preden je na oder stopil duo Vlasta in Janez, je marljiva ekipa pripravila vse potrebno za zabavo. Že zjutraj so postavljali točilne pulte, klopi in označevali parkirišče. Urejali srečelov. Kljub temu da veselice pri niso stalnica, je vse potekalo tako, kot da jih organizirajo vsako poletje.

Da se bo v Ložinah nekaj dogajalo, smo mimoidoči lahko sklepali že po »gasilskem« kombiju. Polepljen s plakati glasbenih gostov je vabil na zabavo.

Vrnimo se na zabavo … Vlasta in Janez, ki sta duo tudi zasebno, sta poskrbela, da je bilo na plesišču živahno. Slišali smo vse od slovenskih klasik do uspešnic nekdanje skupne države.

»Veseli smo, da je prišlo toliko ljudi, kljub temu da so še vedno dopusti. S tem je naš trud poplačan in imamo zagon za naprej,« so zadovoljni organizatorji PGD Dolnje Ložine. Namenimo še besedo ali dve srečelovu. Pravijo, da ne moreš kupiti sreče, lahko pa srečko. In dobitniku zmagovalne srečke se obeta prelet z letalom. To pa je sreča.  

Prisotni so se zabavali vse do konca veselice. Čeprav se veselic drži sloves, da se končajo s pretepi, je Ložinska potekala brez petja pesti.

Ali ste vedeli?

Na Kočevskem so po drugi svetovni vojni odmevale številne veselice. Na primer gasilska veselica v Dolgi vasi in gasilska veselica v »Rozenbrunu« v Mahovniku. Veselice so pripravljali tudi rudarji kočevskega rudnika rjavega premoga. Ne smemo pozabiti na Oslovsko noč v Mozlju. Veselica se je ponašala z bogatim srečelovom in s spektakularnim prihodom Vilija Resnika in skupine Pop Design, so nam o veselicah v Kočevju povedali v Pokrajinskem muzeju Kočevje.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki