fbpx
E-UTRIP
FOTO: OŠ Zbora odposlancev.
Izpostavljeno Aktualno Kočevje Novice

23 polnih škatel za otroke iz poplavljenih območij

Z veseljem in ponosom sporočamo, da je bilo v ponedeljek, 21. 8. 2023, na Zvezo prijateljev mladine Slovenije uspešno dostavljenih 23 velikih polnih škatel šolskih potrebščin za otroke na poplavljenih območjih. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste del svojega dohodka namenili pomoči potrebnim otrokom in njihovim družinam.

Vsi, ki imamo šoloobvezne otroke, se zelo močno zavedamo, kako velik strošek predstavlja nakup vsega potrebnega ob začetku šolskega leta. Odziv je bil glede na visoke cene in trenutne stroške marsikatere družine močno nad pričakovanji. Znova smo pokazali, da smo srčni, sočutni in pripravljeni pomagati po svojih močeh. Najpomembnejše pa je, da smo pokazali našim otrokom, da v krizi ne smemo le nemo opazovati ali se pritoževati, ampak je treba stopiti skupaj in poiskati neko pot po kateri si lahko med seboj pomagamo.

Ganljivo je bilo gledati naše najmlajše, kako skrbno so pomagali pri razporejanju prinesenih stvari in kako ponosno so odhajali iz šolske avle. Vsak zvezek, vsak svinčnik bo zagotovo prišel v prave roke. Predvsem pa si želimo, da bo ta mala gesta solidarnosti v otrocih, ki so jim potrebščine namenjene, po težki izkušnji in izgubi občutka varnosti zanetila iskrico upanja v varno in lepšo prihodnost.

Petra Kersnič, vodja dobrodelne akcije.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki