fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Kronika Ribnica

V požaru zgorelo gospodarsko poslopje

»Z ženo sva sedela za mizo, ko je zunaj začelo pokati. Kmalu je ogenj zakril okno na vhodnih vratih, začutil se je dim. Pri sosedih gori žaga,« je včeraj, okoli polnoči, med gašenjem požara razlagal vaščan Rakitnice. Nekaj minut po 23. uri je v gospodarskem poslopju oziroma večji žagi za razrez lesa, velikosti 15 krat 30 metrov, gorela hlodovina. Ogenj je notranjost objekta zajel izjemno hitro in se širil proti ostrešju. Grozila je nevarnost, da bi požar zajel sosednje objekte, med katerimi je tudi nekaj lesenih.

Klicu na pomoč se je zelo hitro odzvalo 50 gasilcev iz petih društev sektorja Dolenja vas, in sicer Rakitnica, Dolenja vas, Prigorica, Grčarice in Lipovec ter gasilska enota iz Ribnice, ki so z vodnimi napadi obvarovali širjenje požara. Objekt z žago in nekatero opremo, ki se je nahajala v njem, je popolnoma uničen. Vodja intervencije Nejc Mohar iz PGD Ribnica je povedal, da je šlo za zahteven požar, ki je bil ob njihovem prihodu polno razvit. Vzrok požara, ki je povzročil za več deset tisoč evrov škode, preiskujejo forenziki.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki