fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Gospodarstvo & Politika Novice

Praznik občine Velike Lašče

Sklepni dogodek ob letošnjem prazniku občine Velike Lašče, ki ga obeležujejo 8. junija, na dan rojstva Primoža Trubarja, je bila petkova slavnostna akademija s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad. Župan Matjaž Hočevar je v nagovoru poudaril velikolaško enotnost in edinost v preteklih 30 letih, odkar so Velike Lašče znova postale samostojna občina.

Projektno-razvojna občina

“Tudi kratkoročni načrti za letos in prihodnje leto kažejo, da smo projektno-razvojna občina,” je poudaril Hočevar. Zaključena je obnova kotlovnice na sekance, ki povezuje Osnovno in Glasbeno šolo ter telovadnico. Ob koncu meseca bo prevzem novega vozila (cisterne) za PGD Velike Lašče, ki ga je v celoti financirala občina.

Nameravajo obnoviti športno igrišče v Velikih Laščah s sredstvi, pridobljenimi na razpisu, in tudi vodovodno omrežje, prav tako s sredstvi iz tega naslova. Hočevar je kot največji projekt omenil prizidek kuhinje z obnovo starega dela OŠ Primož Trubar, ki ga bodo po izbiri izvajalca začeli graditi prihodnje leto. Dolgoročno pa je treba prebuditi turistično dejavnost, ki bi morala biti poleg bogate kulturne ponudbe pomembna gospodarska dejavnost občine.

Do konca tega mandata si želi župan z občinsko upravo pridobiti vso dokumentacijo z gradbenim dovoljenjem za gradnjo kanalizacijskega omrežja in seveda v prihodnji kohezijski shemi tudi evropska sredstva.

Priznanje tudi za najstarejšo Slovenko

Najbolj svečani del praznovanja je bila podelitev občinskih priznanj, nagrad in pohval župana. Pohvalo župana je prejel otroški pevski zbor OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče in Luka Čop za športne dosežke v futsalu.

Zlato plaketo Občine Velike Lašče sta prejeli pesnica in ustvarjalka besedil Nataša Vybiralik Klinc ter Društvo podeželske mladine za 30 let delovanja. Nataša Klinc je tudi pesnica in tekstopiska besedil narodnozabavne in zabavne glasbe.

Priznanje Občine Velike Lašče je na predlog Gasilske zveze Velike Lašče in Društva podeželskih žena Velike Lašče prejela Majda Novak za dolgoletno prostovoljno delo v društvih. Drugo priznanje Občine Velike Lašče je na predlog skupine svetnikov prejela s 112 leti najstarejša Slovenka in super stoletnica Julijana Zakrajšek.

Letošnji jubilejni občinski praznik so spremljale oziroma bodo še spremljale številne prireditve in dogodki. Na osrednji proslavi pred množico zbranih in v navzočnosti županov oziroma podžupanov od Barja do Kolpe je nastopil orkester Slovenske vojske ter pevca Manca Špik in Domen Kljun.

(mgć)

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki