fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava Narava & zdravje

V Kočevju kakovost zraka boljša kot drugod

Kakšen zrak diham? Kot kažejo uradne meritve kakovosti zraka, večjih težav z onesnaženostjo zraka ni. Enega največjih onesnaževalcev predstavlja promet. Pri podjetju Melamin, ki bi-glede na tip proizvodnje-lahko povzročalo tveganje, inšpekcija nepravilnosti ni odkrila.

Občina Kočevje je za potrebe razpisa za sofinanciranje zamenjave kurilnih naprav izvedla meritve. Z njimi je želela preveriti, kje je prebivalce smiselno spodbuditi k zamenjavi kurilnih naprav. Kot pojasnjujejo na občinski upravi, so meritve pokazale, da je onesnaženost s trdnimi delci PM 10 v središču Kočevja dokaj majhna, povečana pa je v okoliških naseljih, kjer nimajo daljinske mreže ogrevanja. Nasploh pa naj bi imela občina v primerjavi z drugimi občinami po državi boljšo kakovost zraka.

Foto: Podcrto.si

V Kočevju težke industrije, ki je dejavnik tveganja za varovanje okolja, skorajda ni. Tudi Melaminu, ki po okoljski zakonodaji spada med “obrat večjega tveganja za okolje” inšpekcija pri rednem nadzoru ni odkrila nepravilnosti.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki