fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Kočevje Novice

Udor bo saniran predvidoma v naslednjem tednu

Včeraj smo poročali o udoru cestišča na občinski kategorizirani cesti na Trati. Do udora je prišlo zaradi visokega vodostaja podtalne vode ter spiranja peščenega materiala pod samo cesto, pojasnjujejo na Občini Kočevje.

Komunala je cesto zaprla ter udor zaščitila. Takoj so pričeli s črpanjem vode, ki pa je bilo zaradi visokega vodostaja ter dotekanja nove vode v sam udor oziroma vodnjak ustavljeno.

“Trenutno je potrebno počakati, da se nivo podtalnice spusti do te mere, da se lahko preide v sanacijo. Udor bo saniran predvidoma v naslednjem tednu. Ker se Kočevje nahaja na kraškem svetu, je zaradi prepustnosti kamnin ter pretakanja podtalne vode do takih udorov že prihajalo, prav tako pa jih lahko pričakujemo tudi v bodoče. Vse pa je seveda odvisno tudi od količine padavin na določenem območju, ki pa so bile zadnje dni kar obilne,” dodajajo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki