fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Zanimivosti & Zabava

Za prijatelje si je treba čas vzet

Znana pesem Andrej Šifrerja – Za prijatelje si je treba čas vzet še kako drži. Tudi za druščino mož sodraške doline; Boštjana, Branka, Janeza, Jožeta, Matjaža in Tomaža, ki prijateljsko vez kujejo že od mladosti. Vedno pozitivni in dobre volje si kljub obveznostim, ki jim jih nalaga delo in življenje enostavno vzamejo čas za snidenje.

Pozitivnost in humor pa jih vedno žene, da sem ter tja tudi kakšno ušpičijo in se še bolj povežejo. Kaj bi oni brez tega, jih opišejo najbližji. V obdobju ko je nekatere že obiskal abraham so se dogovorili, da vsakemu posebej priredijo posebno presenečenje, ki skriva del njihove igrive osebnosti. Tako so v oktobru Branku pred hišo postavili mlaj, vzdolž državne ceste iz Zamostca proti Sodražici pa »nove prometne znake, ki glede na okroglo 50-letnico nagovarjajo počasno vožnjo«. Janezu pa v bližini znamenite domače gostilne v Zamostcu, prav tako ob prometni cesti veliko okroglo tablo, ki se je dotikala strehe hiše. Nekaj dni so mimoidoči zrli v lesene stvaritve, ki jih nihče doslej ni zmogel postaviti s tako izvirnim sporočilom.

»Naj se ve, od kod so korenine naši fantov,« so bile na svoje sinove ponosne mamice, prav tako njihove  dame in tudi otroci. Je kdo zavidal ? »Ni šlo za muho enodnevnico. Z mislijo in idejami pa že kujemo načrte, kaj bomo pripravili in kako se bomo razveselili med seboj, ko nas bo mimogrede obiskalo naslednje rojstnodnevno slavje,« si je v roke seglo šest moških, ki so v čast abrahamu kozarce dvignili pri Branetu in nekaj dni kasneje tudi pri Jožetu.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki