fbpx
E-UTRIP
Aktualno Narava Narava & zdravje Novice Občina Ribnica

Stopnice in podest za izvajanje plovnosti pod izvirom Ribnice

Občina Ribnica je v letošnjem letu sprejela strategijo turizma, ki določa ukrepe na različnih področjih te dejavnosti in eden izmed njih so tudi vse bolj popularna vodna doživetja v naravi, je zapisala Tina Peček, direktorica Javnega zavoda Rokodelski center Ribnica, del katerega je tudi Turizem Ribnica. In, če si želimo turizma in atraktivne ponudbe naše dežele, je seveda primarno potrebno urediti turistično infrastrukturo, je prepričana Pečkova.

Zaradi slednje je Rokodelski center v sodelovanju z Občino Ribnica na vstopni točki (pri mostu), nedaleč od izvira reke Ribnice, uredil platformo – stopnice in plato, ki tako obiskovalcem in ljubiteljem vodnih doživetij (sup, kanu), kot tudi ribičem in lovcem, omogoča varen dostop.

V Naturi 2000

Do izvajanja plovnosti po vodotoku Ribnica, ki je sicer del območja Nature 2000, so bili nekoliko zadržani tudi v Ribiški družini Ribnica, predvsem zaradi bojazni po vdoru ljubiteljev rečnih plovil v sicer ohranjen del mirne cone na vodotoku pod Veliko goro. (Kovinske) stopnice in podest nista moteča za ribiče, saj so jih nameravali narediti na svoje stroške, kajti dostop do vode je zelo neugoden in nevaren, sploh za starejše ribiče in ribiče turiste, ta pridobitev pa jim bo v veliko pomoč pri vlaganju postrvi v vodotok, kamor morajo nositi ribe ročno. Podest so superji celo zahtevali do sredine vodotoka, proti čemur so ribiči ostro nastopili in zagrozili z inšpekcijsko prijavo. Ker gre za območje, svojevrsten habitat, ki ga uporabljajo tudi lovci, gre pričakovati, da bi v kratkem predstavnikih loviščnih in ribolovnih revirjev skupaj z Občino in Rokodelskim centrom poenotili stališča do tega objekta.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki