fbpx
E-UTRIP
Aktualno Glasba Kultura

»Tamburanje va Kostele 2022« privabilo veliko število obiskovalcev

Tudi letos se je na prireditvenem prostoru pri Fari v Občini Kostel odvila že 23. tradicionalna kulturno etnološka prireditev »Tamburanje va Kostele«. Letošnje leto je trajala kar tri dni, od sobote 13. 8. do ponedeljka, 15. 8. Za zabavo obiskovalcev so tako kot vsako leto poskrbeli nepogrešljivi domačini PRIFARSKI MUZIKANTI, tamburaška skupina DUPLJAK in MAJA MIŠMAŠ. V soboto so odlično vzdušje in žur za mlajše generacije priredili ROK’N’BAND ter mlada nadobudna kočevska yugo rock skupina INŠPEKTORJI.

Na otvoritveni slovesnosti, ki je potekala v nedeljo, je zbrane nagovoril župan Občine Kostel, g. Ivan Črnkovič, v kulturnem programu je nastopila domačinka Maja Mišmaš, sledil je tradicionalni koncert Prifarskih muzikantov in nepozaben žur s Tanjo Žagar in njeno spremljevalno skupino.

Že po tradiciji se na dan tradicionalnega Tamburanja va Kostele » Veliko mašo« praznik Marijinega Vnebovzetja v tej majhni domači vasi zberejo tako domačini kot izseljeni in razseljeni Kostelci iz celega sveta ter še mnogi drugi. Po slovesni sv. maši v cerkvi Marijinega Vnebovzetja je sledila povorka skupin v ljudskih oblačilih in nošah, kjer so sodelovala domača društva DKŽ Nežica, vrtec OŠ Fara, Dupljaki in ljudski godci ter folklorne skupine od drugod – DPŽ Ribnica-Vesele ribničanke, Udruga žena Moravice, FS Grmada, Koncevaški spev. »KOSTEVSKI DIRENDAJ« je najmlajšim ponudil vrsto ustvarjalnih delavnic in napihljiv »kostevski grad«. Na sejmu domače in umetnostne obrti »KOSTEVSKI SAJAM« so se predstavili lokalni ponudniki in proizvajalci iz Kostela in drugod. Ponovno so pri Fari zazvenele tamburice in harmonika, Tamburanje pa se je po tradiciji sklenilo s koncertom domačinov tamburaške skupine DUPLJAK in »KOSTEVSKO VESELICO« z ansamblom TOPLIŠKA POMLAD. To pomeni, da se je v glasbenem programu našlo za vsak okus nekaj. » Obisk vse tri dni je bil odličen in lahko z zadovoljstvom rečem da je letošnje Tamburanje va Kostele popolnoma uspelo. Seveda so največ ljudi pritegnili PRIFARCI in TANJA ŽAGAR. Ljudje so tako kot vsako leto radi prišli, vzdušje je bilo več kot prešerno in medgeneracijsko združevalno. Kostelci smo lahko ponosni na prireditev, ki nas vsako leto združuje že več kot dve destletji, verjamem, da se bo tradicija nadaljevala še dolga leta. In kot je nadvse ponosno v eni izmed napovedi povedala voditeljica prireditve ALJA LISAC »Kaj bi svet brez sanj, kaj bi Kostel brez Tamburanja va Kostele«. Zahvala gre vsem lokalnim društvom, PGD Vas Fara, režijskemu obratu Občine Kostel, ZKT Kostel in vsem prostovoljcem in nastopajočim, ki s trudom skrbijo za uspeh prireditve in dobro počutje obiskovalcev « je misli v imenu organizatorjev, občine Kostel, ZKT Kostel in Kulturnega društva Fara, strnil Marjan Lisac, vodja tamburaške skupine Dupljak in predsednik Kulturnega društva Fara.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki