fbpx
E-UTRIP
Aktualno Ribnica Šport

V Sodražici snega dovolj, a žičnica ne obratuje

Nedaleč od središča občine, v neposredni bližini zajetij pitne vode, na nadmorski višini 535 metrov, že več kot dvajset let stoji lično urejeno smučišče Izver. Z njim upravlja tamkajšnji smučarski klub, ki je v zadnjem tednu na deset centimetrov naravnega snega s štirimi topovi za zasneževanje »pridelal« še dvajset centimetrov umetne bele podlage.

Tristo metrov dolga žičnica na sidro, ki na uro lahko pripelje 680 smučarjev, seveda še ne obratuje, v klubu pa se nadejajo, da bodo že kmalu sproščeni ukrepi in da bo smučišče, sicer edino na območju zahodne Dolenjske, zaživelo. “Sneg pripravljamo na lastne stroške, tudi s prostovoljnim delom našega članstva, ob morebitni odjugi ali dežju bodo potočki odnesli tudi denar proti Bistrici,” si tega seveda ne želi predsednik kluba Marjan Grajš.

Otroci uživajo na saneh

Do morebitnega zagona žičnice na snegu v glavnem uživajo otroci, pod smučiščem pa je urejena tekaška proga. “Vsaka čast našemu klubu. Otrokom, ki so po svoje zelo »sitni« in jih je za razumeti, privoščijo pravljične ure sprostitve, olajšanje čutimo tudi starši. Mojim trem nadobudnežem sem dejala, da smo tudi mi v njihovih letih, ko seveda na smučišču ni bilo vlečnice, sami delali proge in tlačili sneg, tako kot oni te dni,” je mama Andreja znanki razlagala ob progi. Slednja ji je seveda pritrdila.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki