fbpx
E-UTRIP
Featured Kočevje Narava & zdravje Novice Zdravje

V ZD Kočevje nudijo serološko testiranje na dokazovanje prisotnosti protiteles proti koronavirusu

Včeraj so v ZD Kočevje opravili devetnajst PCR testiranj na COVID-19 in potrdili šest novih okužb. Na hitrem presejalnem testiranju pa so testirali 83 oseb in potrdili pet novih okužb. Skupno so torej odkrili enajst novih primerov.

“Gre za prenose v gospodinjstvu in na delu, imamo nekaj okužb v različnih kočevskih podjetjih. 2 osebi ne vesta izvora okužbe,” pojasnjujejo.

“Zadnja dva dneva žal nista vzpodbudna. Kljub dolgotrajnosti epidemije in omejitev je ključno, da vztrajamo v odgovornem vedenju in preprečevanju širjenja okužb. Hvala vsem, ki prispevate k temu in ste dober vzgled tudi ostalim,” pravi Polona Vidič Hudobivnik.

Ali vas zanima, če ste okužbo že preboleli?

V Zdravstvenem domu Kočevje zaradi povpraševanja odslej nudijo tudi serološko testiranje za dokazovanje prisotnosti protiteles proti novemu koronavirusu SARS CoV-2 (COVID-19). “Gre za odvzem venske krvi in dokazovanje protiteles IgM in IgG. Negativen test pomeni, da z novim koronavirusom niste bili v stiku. Pozitiven test pomeni, da ste bili v stiku z virusom in mogoče celo preboleli okužbo,” razložijo in dodajo, da testiranje ni namenjeno odkrivanju in potrjevanju akutne okužbe COVID-19! Za to se namreč še vedno uporablja bris nosnožrelnega prostora.

Cena za test, skupaj z odvzemom je 30 €. Naročila sprejemajo na telefon 018939002 v dopoldanskem času.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki