fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice

Se dnevno vozite v Ljubljano? Naselje Glinek s spremenjeno signalizacijo

Občina Škofljica obvešča, da z mesecem aprilom 2023 pričnejo z izvajanjem poostrenega nadzora upoštevanja že obstoječe cestne signalizacije na lokalni cesti Glinek – Klanec in v smeri Iga.

Na podlagi prejete pobude sveta staršev in številnih občanov ter mnenja Sveta za preventivo, vzgojo in varnost Občine Škofljica (OSPV) in izdelanem strokovnem mnenju glede prometne varnosti, je občina izvedla spremembo cestne signalizacije že novembra 2021. Zaradi nespoštovanja le te in zagotavljanja večje prometne varnosti ter varnejše šolske poti velja omejitev uporabe dela občinske ceste »Glinek – Klanec – Gumnišče« z oznako »LC404021«. S ponedeljkom, 3. aprilom 2023 so pričeli z izvajanjem nadzora. Slednji se bo izvajal na omenjenem odseku občinske ceste v smeri proti naselju Klanec in v smeri Iga, in sicer od ponedeljka do petka v času od 6.00 do 9.00 ure. 

Navedena prepoved ne velja za vozila na intervencijski vožnji, za vozila LPP, šolski BUS in kombi, komunalna vozila, kolesarje ter vozila z veljavno dovolilnico. Promet bo, za tiste brez dovolilnic, potekal samo po regionalni cesti Kočevje – Ljubljana.

“Promet in prometna varnost na državni cesti Kočevje-Ljubljana, ki poteka skozi osrčje občine Škofljica in v neposredni bližini največje osnovne šole v državi – OŠ Škofljica, sta čedalje bolj pereča. Vozniki se poslužujejo vseh mogočih bližnjic, zato je za dobrobit naših občank in občanov trenutno edina rešitev, da se popolnoma omeji tranzicijski promet po bližnjicah in za to neustreznih obvoznih lokalnih cestah in poteh.

Ob tem vse voznike na regionalni-državni cesti Kočevje-Ljubljana, naprošamo za strpno vožnjo, še zlasti v območju osnovne šole in vrtca, da se na pot odpravijo pravočasno ter naj ne uporabljajo bližnjic, ker s tem ogrožajo lastno varnost in varnost drugih udeležence v prometu. Nadzorne službe bodo poostrile nadzor, zato tudi apel za upoštevanje cestno-prometnih predpisov in cestne signalizacije.  

Glede na dejstvo, da je naselje Glinek že dalj časa prostorsko in logistično povezano z tem odsekom lokalne ceste, ter v želji da tamkaj živečim krajankam in krajanom, čim manj oviramo, že tako, v prometnih konicah, težaven dostop do javnih ustanov, je bila na občini sprejeta odločitev, da se vsaki stanovanjski hiši v naselju Glinek omogoči, da si pridobijo eno dovolilnico za vožnjo po tem delu lokalne ceste, kljub načelni prepovedi vožnje za vsa ostala vozila,” navajajo na občini.

Tekst: Občina Škofljica.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki