fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Zanimivosti & Zabava

Ribničan na Evropsko prvenstvo v nogometu

Na Evropskem prvenstvu v nogometu, ki ga bo od 14. junija do 14. julija gostila Nemčija, bo nastopila tudi reprezentanca Slovenije. Poleg nogometašev bo v skoraj 40-članski zasedbi tudi (priženjeni) Ribničan, ki sicer ne bo stopil na nogometno zelenico, bo pa pomemben člen v verigi tistih, ki bodo prispevali k čim boljši uvrstitvi Kekove čete.

Daniel Vincek, kulinarični čarovnik in mojster kulinarične fotografije, ki je del gastronomske ekipe v protokolarnem objektu na Brdu pri Kranju, bo namreč skrbel za prehrano slovenskih nogometašev. Njegova naloga bo pripravljanje jedilnika po okusu reprezentantov, pri čemer bo upošteval prehranske norme tekmovalnega cikla.

Takšno povabilo se ne zavrača

»Med pripravami na Brdu fantje lakoto tešijo v tem objektu. Očitno jim je moj meni teknil; ko so me bolj spoznali, so vprašali, če bi šel z njimi. Seveda, sem si mislil. Takšno povabilo se pač ne zavrača. Prejšnji teden sem šel v Ljubljano, da sem pomeril oblačila in obutev, ki bodo del uniforme celotne ekipe,« je upravičeno ponosen Daniel.

Meni na jedilniku je okvirno že določen, vmes ga bo dopolnjeval oziroma prilagajal. »Hrana je enostavna, na krožnikih bo največ testenin in omak ter piščančjega mesa in solat. Dobro vem, česa si fantje najbolj želijo, a ti priboljški bodo na vrsti šele po koncu tekmovanja,« jim obljublja ribniški zet (doma je iz Celja, poročen v Kot), ki bo v Nemčijo odpotoval že 10. junija in skupaj z reprezentanti ostal najmanj do 26. junija. Seveda si želi uvrstitve reprezentance v drugi krog tekmovanja, kar pomeni, da z njimi nadaljuje zgodbo.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki