fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kultura

Ribniški župan o grafitih, ki kazijo kolesarski poligon

Župan Občine Ribnica Samo Pogorelc, je v odprtem pismu opozoril na neprimerne grafite, ki kazijo nov in zelo obiskan kolesarski poligon. Te podobe in napisi tja ne sodijo. Poleg tega so v bližini poligona vandali uničili tudi servisno in polnilno postajo za kolesa. Župan opozarja na kronično pomanjkanje vrednot in apelira na starše, naj se z otroki pogovarjajo. Zapis objavljamo v celoti.

“Vsakodnevno si z ekipo prizadevamo, da bi bilo življenje v naši Ribnici kar se da lepo. Načrtujemo in gradimo različno infrastrukturo, katera bo za vse generacije. V lanskem letu smo tako s pomočjo gradbenih in obrtniških podjetji zgradili kolesarski poligon, hkrati pa bili uspešni tudi pri kandidiranju v enem izmed razpisov in s tem postavili servisno in polnilo postajo za kolesa. Kot kaže, je kolesarski poligon postal poligon za izživljanje in uničevanje naše skupne lastnine, ne pa za namen kot je bil zgrajen.

Spoštovani starši, kam gremo kot družba? Je to to, kar si želite/želimo? Upam, da ne. Vsekakor pa taka dejanja niso naložba za našo svetlo prihodnost. Si želite za svoje otroke le najboljše? Verjame da ja, zato umestite v svoj dnevni urnik tudi dodatno urico, za pogovor o bontonu, kajti marsikateri otrok ne pozna izraza dobro jutro, dober dan, dober večer, hvala, prosim. Otroke zaposlite, pa ne s tablicami in telefoni, kajti “napredovanje” vsega tega je potem izdelek kot je na slikah. Že osnovne vrednote mladim generacijam kronično primanjkujejo (kultura, medsebojno spoštovanje, delavnost).

V nadaljevanju bomo na kolesarskem poligonu organizirali sezonsko ureditev poligona (čiščenje poligona-odstranjevanje grafitov, navoziti in splanirati bo potrebno zemljo in zasejati trato). Me prav zanima, koliko junakov se bo zbralo. Takrat bodo vabljeni vsi, ker tisto kar je podarjeno, kot kaže ni nič vredno.

Ko boste prebrali ta moj odziv, vas prosim, da pri sebi ne zaključite stavka: “NAŠ PA NI TAK”, ker to je prva in izjemno velika napaka. Prenehajmo se slepit! Če ne bomo delali vsak dan na preventivi, potem nam ni pomoči in bo vse to kar se dogaja blizu nas, kmalu tukaj,” je zapisal župan in mi se pod zapisanim lahko samo podpišemo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki