fbpx
E-UTRIP
Aktualno Gospodarstvo Kronika Ribnica

Razlika je očitna, a rešitve še ni

Pogosto se spogledujemo z nekoč prestižnimi stavbami (gostilnami), v katerih so se ljudje zbirali ob točilnih mizah in tam preživljali prosti čas. Veliko jih je načel zob časa. Ena takih, razpadajoča z vseh strani, tik pred zrušitvijo, je leta in leta stala ob avtobusni postaji v Žlebiču. Na pročelju je ime njenega lastnika, Kljuna, kljubovalo času, kjer je zapuščinska premetanka naredila svoje, saj se po smrti gospodarja otrokom ni uspelo dogovoriti o delitvi premoženja. Vaščani so že dolgo opozarjali, da je stavba nevarna za čakajoče na začasni avtobusni postaji in so od občine terjali rešitev. Ribniški župan, Samo Pogorelc, se je pogovarjal s člani te družine, da bi jo zrušili in del zemljišča prodali za gradnjo postaje. Delno je zaleglo, saj so podrtijo le zravnali s tlemi.

Nekaj mesecev po tem pa se ni premaknilo še nič, saj nihče izmed številnih dedičev ni voljan sprožiti postopka zapuščinske razprave. In kot kaže, bodo Žlebičani na avtobus še dolgo čakali na odprtem, ob prašnem in nepreglednem delu ceste, mimo pa bodo z večjo hitrostjo, kot je tam dovoljeno (90 km na uro) švigali avtomobili. Ker je naselje za nekaj deset metrov oddaljeno od ceste, se ne šteje kot obcestno, v katerem je hitrost vožnje omejena na 50 kilometrov na uro.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki