fbpx
E-UTRIP
Foto: Facebook ZD Kočevje
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice Ribnica

Problemi cepljenih šolnikov: Izguba zavesti, pozitiven test na Covid-19

Glede na to, da so vzgojitelji, učitelji in ostali zaposleni v vzgojno-izobraževalnih ustanovah imeli že kar nekaj priložnosti za cepljenje, smo se odločili malo povprašati ravnatelje naših vrtcev in šol, koliko se jih je za ta korak odločilo in – kakopak – ali so imeli kakšne (hude) stranske učinke.

OŠ Zbora odposlancev z najvišjim odstotkom cepljenih

Kot je povedal ravnatelj Peter Pirc, je na šoli trenutno cepljenih 45 zaposlenih, kar predstavlja 61 % vseh zaposlenih. Doda, da so se pri večini pojavili stranski učinki kot so bolečine na mestu vboda, boleče mišice, pri tretjini pa je poleg omenjenih dveh bila prisotna tudi vročina. Bolniško odsotnost dveh dni sta bila zaradi tega primorana koristiti dva delavca šole. “Danes nihče več nima nikakršnih težav povezanih s cepljenjem,” še pove ravnatelj Pirc.

Na OŠ Stara Cerkev zaposlena po cepljenju zbolela za Covid-19

Ravnateljica šole Sonja Veber nam je sporočila, da je od 50-ih zaposlenih trenutno cepljenih 20, a se počasi iz tedna v teden število povečuje. Cepljeni so poročali o enakih, torej pričakovanih stranskih učinkih, kot smo jih našteli že v prejšnjem odstavku, bolniško odsotna je bila ena delavka šole.

“Je pa na šoli prišlo do primera, ko je zaposlena, ki se je že cepila s prvim odmerkom, po več kot 21-ih dneh zbolela za virusom Covid-19. “Še vedno ni v redu in še vedno je na bolniškem dopustu,” nam je pred nekaj dnevi sporočila ga. Veber.

OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnca: Učiteljica po cepljenju petkrat izgubila zavest

Od 120-ih zaposlenih je bilo cepljenih 49, od katerih pa jih je približno 20 imelo precej močno reakcijo z visoko vročino. “Če ne bi bila sobota, bi večina od teh ostala doma,” pravi ravnateljica ribniške osnovne šole, Andreja Modic.

Ena učiteljica je po cepljenju kar petkrat izgubila zavest, zaradi česar je morala pomoč poiskati na urgenci. “Naslednjič, torej, ko bo na vrsti drugi odmerek, se s cepivom AstraZenece ne sme več cepiti,” še doda Modiceva.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki