fbpx
E-UTRIP
Aktualno Glasba Kultura Ribnica

Polovica Kranjcev je z Ribniškega

Inštrumentalna zasedba Kranjci je štiričlanska unikatna druščina glasbenikov, ki jo sestavljajo Toni Anžlovar, Rok Kranjc ter brata Igor in Martin Oražem, oba rojena v Prigorici pri Ribnici. Do leta 2011 so nastopali kot trio Kranjc, kar je, kot je dejal Igor Oražem, zvenelo nekoliko bolj po slovensko, ko pa je mednje z unikatnim tolkalom prišel še Martin, je skupina nadela umetniški plašč in opustila kliše narodno zabavnega ansambla, kot so jih takrat mnogi predstavljali.

Igor je na Akademiji za glasbo v Ljubljani doštudiral operno petje, drugače pa je multi inštrumentalist, Martin pa tolkala. »Večno sem hvaležen za znanje, ki sem si ga pridobil v Glasbeni šoli Ribnica in na njej nekaj časa tudi poučeval,« se spominja Igor. Mama in oče sta, kakopak, ponosna na sinova glasbenika, ki sta skupaj s skupino navdušila ob nastopu v Ribnici.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki