fbpx
E-UTRIP
Odškodnina za prometno nesrečo.
Pravni nasvet

Odškodnina za prometno nesrečo 2024

Udeleženci v prometni nesreči seveda najprej pomislijo na svoje življenje in zdravje, vendar nesreče prinašajo tudi finančne posledice. Odškodnina je tista varnost, ki je po dolgotrajni odsotnosti z dela dobrodošla. Zato je prav, da po nesreči – ko je to mogoče – pokličete strokovnjake podjetja poraVnava. S svojimi več kot 20-letnimi izkušnjami vam bodo pomagali v procesu pridobivanja odškodnine. Od česa je odvisna odškodnina za prometno nesrečo 2024?

Leta 2022 se je na naših cestah zgodilo 18.714 evidentiranih prometnih nesreč, od tega 85 s smrtnim izidom.

Ob omembi besede “odškodnina” ljudje pogosto pomislimo na najhujše primere, na izjemno hude poškodbe. Vendar pa vam lahko izkušeni strokovnjaki pri poraVnavi pomagajo pridobiti odškodnino za prometno nesrečo 2024 hitreje, kot morda mislite – celo z enim obiskom zdravnika in enim izvidom.

Podjetje poraVnava se že več kot 20 let ukvarja s pridobivanjem odškodnin. Dnevno se nanje obračajo poškodovani v prometnih nesrečah, strokovno usposobljeno in prijazno osebje pa jih vodi skozi proces. Na kaj opozarjajo zaposleni največjega odškodninskega podjetja?

Kaj lahko storimo, da bo odškodnina za prometno nesrečo 2024 čim višja?

Takoj, ko je mogoče, pokličite njihovo brezplačno številko 080 13 14, ki je dosegljiva 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Če tega še niste storili sami, vas bodo zaposleni napotili na pregled k zdravniku. Pomembno je, da zdravniški pregled opravite čim prej, in da opišete vse bolečine, modrice, odrgnine … Tudi v primeru manjše nesreče, tudi če menite, da niste telesno poškodovani. Vedeti morate, da se po nesreči sprosti adrenalin, ki ponesrečenca do določene mere ščiti pred bolečinami. Nekaj ur po nesreči, ali morda celo dan ali dva kasneje, postane bolečina izrazitejša.

Zato je prvo pravilo, da je odškodnina za prometno nesrečo primerna, klic na brezplačno številko podjetja poraVnava: 080 13 14.

V primeru telesnih poškodb obvezno pokličite policijo. Strokovnjaki svetujejo, da se na policijo obrnete tudi v primeru, ko je nastala le materialna škoda in na udeležencih ni vidnih znakov poškodb.

Odškodnina za prometno nesrečo
Odškodnina za prometno nesrečo

Ponovno poudarjamo, da je zlato pravilo obisk zdravnika oziroma urgence. Najvišja poravnava vam pripada po zakonu, če ste poiskali medicinsko pomoč.

Odškodnina za prometno nesrečo vam pripada, če ste bili poškodovani v prometni nesreči po tuji krivdi in če ste bili poškodovani kot sopotnik. Prav tako vam pripada, če ste bili poškodovani kot pešec, kolesar, motorist … Na strokovnjake za pridobivanje odškodnine se obrnite tudi v primeru, če je nesrečo povzročil neznan voznik, ali če ste se poškodovali v nesreči, v kateri je bil povzročitelj tujec.

Do odškodnine so upravičeni tudi povzročitelji nesreče, če imajo sklenjeno AO+ zavarovanje. Odškodnina za prometno nesrečo 2024 pa v najbolj tragičnih primerih pripada bližnjim.

Kdo vas bo vodil skozi postopek, da bo odškodnina za prometno nesrečo primerno izplačana?

Celotno Slovenijo pokriva devet poslovalnic podjetja poraVnava. Za več informacij o njihovih enotah obiščite spletno stran : https://www.poravnava.si/.

Zemljevid poslovalnic poraVnava

V Kočevju se nahajajo na Ljubljanski cesti 17, od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro. Za vas so zaposleni dosegljivi 24 ur na dan, vse dni v tednu, na telefonski številki 080 13 14, ali preko elektronskega naslova: kocevje@poravnava.si.

Podjetje se že dve desetletji ukvarja z odškodninami za prometno nesrečo. Zato naj bo vaš primer zaupan njim. Zaposleni poznajo vse pasti tega sistema in zahtevnosti postopka, ki se ga nikar ne lotevajte sami. Naj vaš primer prevzamejo zaposleni, ki so poznavalci odškodninske, prometne in zavarovalniške zakonodaje ter zelo dobro poznajo delovanje našega zdravstvenega sistema.

Našteli smo nekaj ključnih pravil, kako zagotoviti, da bo odškodnina za prometno nesrečo čim višja. Na vas pa je, da se v primeru nesreče obrnete na podjetje poraVnava d. o. o.

Več nasvetov podjetja poraVnava najdete v rubriki PRAVNI NASVET.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki