fbpx
E-UTRIP
Dobro je vedeti Pravni nasvet Zanimivosti & Zabava

Poravnava svetuje: Zdravniki so na prvi izvid pozabili napisati, da imam na roki opeklino …

Pozdravljeni, pred mesecem dni sem imela prometno nesrečo, v kateri sem utrpela nateg vratu in opeklino na roki. Za nesrečo sem bila kriva sama, zato sem uveljavljala AO+ zavarovanje za poškodbe. Zdravniki so na prvi izvid pozabili napisati, da imam na roki opeklino. Od zavarovalnice sem potem dobila odgovor, da mi ne pripada odškodnina. Ne razumem zakaj in zanima me, ali lahko storim še kaj?

Pri uveljavljanju zavarovalnine je kar nekaj posebnosti, saj zavarovalnice že v splošnih pogojih nekatere vrste škod izključujejo. Med drugim je izključeno kritje za škodo zaradi natega obhrbteničnih mišic ter vseh vrst poškodb vratne, prsne in ledvene hrbtenice, razen zlomov ter rentgensko dokazanih popoškodbenih premikov med korpusi vretenc, ki so večji od treh milimetrov. To v praksi pomeni, da v kolikor je nateg vratne hrbtenice edina poškodba, ki izvira iz prometne nesreče, vam zavarovalnica ne bo krila zavarovalnine.

Navajate, da ste utrpeli tudi opeklino, vendar to ni razvidno iz samega izvida. Zavarovalnica praviloma odloča na podlagi medicinske dokumentacije. V kolikor določene poškodbe ni navedene v tej dokumentaciji jo pri določanju višine odškodnine zavarovalnica ne upošteva. Popolna in natančna medicinska dokumentacija sta bistvenega pomena pri dokazovanju obsega škode pri uveljavljanju odškodnine za telesne poškodbe. Vse vidne poškodbe je dobro tudi fotografirati, v kolikor vam vaše zdravstveno stanje po prometni nesreči to dovoljuje. Prav tako svetujem, da se pridobi vsa medicinska dokumentacija, kot je na primer zdravniški karton vašega osebnega zdravnika in se le ta natančno pregleda, v kolikor je kje omenjena sama opeklina ali v kolikor ste hodili na preveze ipd.

V primeru odklonitve s strani zavarovalnice je možna pritožba na pritožbeno komisijo zavarovalnice.

Zato vam svetujem, da se obrnete na Poravnavo d.o.o. na 080 13 14 ali me kontaktirajte na kocevje@poravnava.si, kjer se bomo lahko pogovorili o vašem primeru in vam nudili individualno svetovanje, pomagali pri pridobivanju ostale dokumentacije in za vas pripravili argumentirano pritožbo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki