fbpx
E-UTRIP
Posnetek zaslona.
Aktualno Novice

Množičen pojav kač na nam priljubljeni lokaciji

V majhnem naselju Čižići, ki se nahaja na severnem delu otoka Krk, prebivalce skrbi nenavadno povečanje števila kač v zadnjem času. O težavi so obvestili tudi lokalno oblast, saj jih še posebej skrbi vpliv kač na prihajajočo turistično sezono, poroča hrvaški portal 24sata.

Prebivalci so opazili nenaden porast števila kač v svoji vasi, kar jih je zelo presenetilo. “Naenkrat so se pojavile povsod po vasi. Resnično smo bili šokirani in obvestili smo občino, ker se število kač nenehno povečuje. Bojimo se, kako bo to vplivalo na turistično sezono. Če se bo to nadaljevalo, bi to lahko imelo resne posledice za nas,” je za 24sata povedal eden izmed domačinov.

Zaskrbljenost prebivalcev je še večja zaradi nenavadnega vedenja teh kač.

Foto: Guliverimage

Ivan Cizelj, zoolog v zagrebškem živalskem vrtu, je pojasnil, da gre za vrsto kače, znano kot črnica, in da je njihovo nenavadno vedenje povezano s sezono parjenja. Dodal je, da je ta vrsta kače popolnoma neškodljiva, saj ni strupena, in tako poskušal pomiriti prebivalce.

Čeprav so prebivalci še vedno zaskrbljeni, jim strokovnjaki zagotavljajo, da črnice niso nevarne. Kljub temu upajo, da se bo situacija kmalu umirila, saj je za majhno turistično mesto kot je Čižići, mirna in varna okolica ključnega pomena za uspešno turistično sezono.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki