fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kronika Novice Občina Politika

Migranti včeraj prosto po Kočevju?

Kar nekaj občanov in občank Kočevja se je na nas obrnilo s prošnjo, da pridobimo podatke o govoricah, ki krožijo ne samo po Kočevju, pač pa kar po celotni Sloveniji. Namreč, kot piše spletni portal e-maribor.si, čigar članek je zaokrožil na Facebooku marsikaterega Kočevarja, naj bi migrante odkrili v samem mestu. Prijeli naj bi jih celo v podzemni garaži enega izmed kočevskih blokov. Pravijo tudi, da so bili videni pred trgovino Lidl, pa pred Pošto, celo Občino. No, tovrstnih govoric seveda nikakor ne moremo preveriti, ali so resnične ali ne, lahko pa preverimo, ali je bila o tem podana kakšna prijava in, ali je res prišlo do prijetja ilegalnih prebežnikov v blokovski garaži.

Odgovore smo tako poiskali pri Tomažu Tomaževicu, predstavniku za odnose z javnostjo Policijske uprave Ljubljana, ki pravi, da včeraj, 20. 8. v Kočevju ni bil prijet noben ilegalni pribežnik, jih pa je bilo 7 prijetih v kraju Prelesje, in sicer državljani Alžirije in Maroka. Prejeli niso niti nobene prijave o tem, da naj bi se migranti nahajali na katerem od omenjenih lokacij v Kočevju (pred Lidlom, Pošto, Občino, v blokovski garaži…).

Tomaževic pa dodaja, da se je situacija, ko so bili migranti najdeni v samem Kočevju zgodila v soboto, 17. 8. 2019, ko so na dveh lokacijah prijeli 6 tujcev, državljanov Indije in Pakistana. Prijete tujce so pred tem opazili občani, ki so obvestili policiste.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki