fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Foto & video Kočevje Novice Šport Tenis

Špela Rijavec iz TK Kočevje državna prvakinja v tenisu

V petek, 31. maja 2019 se je v Kopru odvijalo B Državno prvenstvo do 14 let za dečke in deklice. Nastopili so igralci in igralke, ki so na lestvici TS uvrščeni nižje od 50. mesta.

Na turnirju je nastopilo 41 dečkov in 19 deklic. Finale si je po dveh odlično odigranih bojih proti več kot zasluženo priigrala naša Špela Rijavec, kjer je bila s 6-4 in 6-1 boljša od Tine Neže Oblak z Ljubljanske teniške akademije. Špela je tako s tremi zmagami postala državna prvakinja B do 14 let.

A to še ni vse. Špela, ki je pred prvenstvom zasedala 63. mesto, je v polfinalni tekmi premagala 55. na lestvici in hkrati prvo nosilko prvenstva, Eriko Manevski, s katero pa sta v dvojicah združili moči.

Namreč, v dvojicah sta skupaj nastopili proti Tini Neži Oblak in Tari Tekavec ter ju po prvem dobljenem in drugem izgubljenem nizu v tretjem premagali z 10-3. Tako je Špela Rijavec postala državna prvakinja tudi v dvojicah. Po Koprskem prvenstvu pa že konec junija s turnirjem v Mariboru za Špelo in ostale tri kočevske tenisačice prihajajo novi izzivi.

Kot je povedal trener Ivan Struna, je Špela na teniško igrišče prvič stopila pred petimi leti. Le nekaj mesecev za njo je tenis začel zanimati tudi Tajo Šolaja, za njo pa sta se ekipi pridružili še Lina in Neža Adamič. Vse štiri perspektivne mlade igralke so tako veliki kočevski upi tenisa.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki