fbpx
E-UTRIP
Aktualno Glasba Kočevje Kultura Zanimivosti & Zabava

Alen Vogrinec Vesel uspešno na Hrvaškem

Letos je bil festival Hrvatskog juga v Opuženu izveden že 26. leto, tam pa je letos nastopil tudi kočevski pevec, Alen Vogrinec Vesel, presrečen, da je bil izbran med 25 nastopajočih. Prejel je tudi posebno nagrado Festivalnog saveta.

Alen je združil prijetno s koristnim ter neizmerno užival na festivalu, kjer je predstavljal Slovenijo s pesmijo Čekaj me moja jube, katero je odpel v dalmatiskem melosu, za aranžma pa sta poskrbela vrhunska Zelimir Skarpona in Dalibor Musap. Pesem je bila toplo sprejeta in se pospešeno predvaja že na vseh radijskih postajah na Hrvaškem. Po festivalu si je Alen z družino privoščil še nekaj dni oddiha v prelepi Dalmaciji.

Ob vrnitvi v Kočevje je takoj nadaljeval s polno paro, vprežen je v razne projekte, kot je denimo duet s cenjenim glasbenikom Alenom Nižetičem, pa nastop na dobrodelnem koncertu v Črnomlju, nastopi na Štajerskem, Hrvaškem in Italiji, čaka ga tudi nekaj televizijskih intervjujev in snemanje oddaje Pr’ Francet… skratka, že je s polno paro zakorakal v jesen.

V prvi polovici naslednjega leta pa Alen napoveduje svoj prvi CD. “Najlepše je, ko človek poje za ljudi, ki ga čutijo. Brez vzvišenosti, skromnost in preprostost ljudje najhitreje začutijo.”

Alen je pred tremi meseci izdal singl Prijatelju moj, ki ga je posvetil svojim oboževalcem, ki mu vsa leta – kljub nekajletnem počitku – stojijo ob strani. “Hvala, ker ste, od vas črpam vso moč, ki jo potrebujem za svoje ustvarjanje.”

Nataša Vogrinec Vesel, soproga Alena Vogrinca Vesela

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki