fbpx
E-UTRIP
Foto: Ministrstvo za javno upravo.
Aktualno

Leon Behin v. d. direktorja Uprave za zaščito in reševanje

Vlada je včeraj razrešila generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje Darka Buta in na njegovo mesto kot v. d. imenovala Leona Behina, ki bo funkcijo nastopil z 8. oktobrom, do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Behin je po izobrazbi univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva. Ima dolgoletne izkušnje na področju zaščite in reševanja, gasilstva ter vodenja različnih aktivnosti nudenja pomoči po naravnih nesrečah v Sloveniji in v tujini. Med drugim je deloval tudi na področju pridobivanja evropskih kohezijskih sredstev ter vodenja investicij.

Pred imenovanjem za v. d. generalnega direktorja uprave je bil v. d. generalnega direktorja direktorata za proračun na ministrstvu za finance.

But je ministru za obrambo Marjanu Šarcu ponudil odstop po avgustovske kibernetskem napadu na upravo. Inšpektorji urada za informacijsko varnost so po vdoru odkrili vrsto nepravilnosti in upravi naložili 24 ukrepov in devet priporočil.

“Pričakujem, da bo novo vodstvo uprave prenovilo način, kako se jo upravlja in kako naj se odziva na krize in nesreče dosti bolj hitro, učinkovito in ob takojšnji vključitvi vseh deležnikov,” je Šarec dejal v intervjuju za STA, ki bo objavljen predvidoma sredi naslednjega tedna.

PREBERITE ŠE:

STA./ML.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki