fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport

Na Ravnah na Koroškem je blestela Ajda Škaper

Državna prvenstva v vseh kategorijah so v drugi polovici julija že vrsto let višek plavalne sezone v Sloveniji, kjer imajo pomembno vlogo tudi člani Plavalnega kluba Ribnica. To so minuli konec tedna pokazali trije njihovi plavalci v kategoriji deklic in dečkov, in sicer Ajda Škaper, Polona Tanko in Alessandro Ambrožič, ki so se na Ravnah na Koroškem merili z ostalo zelo močno konkurenco.

Ajda in Polona sta si prvega dne v dopoldanskih predtekmovanjih priplavali po dva finalna nastopa v kategoriji A (med najboljših 8), Alessandro pa finale B. V popoldanskih finalih je Ajda postala državna podprvakinja na 100 hrbtno in bila bronasta na 50 delfin, Polona je bila 4. in 8. v istih disciplinah, Alessandro pa je v finalu B osvojil skupno 9. mesto ter v kategoriji mlajših priplaval na 2. mesto v disciplini 100 hrbtno.

Tudi drugi dan je bil za Ribniško trojico več kot uspešen, saj so se vsi uvrstili v veliki finale. Ajda je ponovno postala viceprvakinja na 200 hrbtno in osvojila 8. mesto na 50 prosto, Polona je bila dvakrat 5. na 50 prsno in 100 delfin, Alessandro pa je bil 7. na 200 hrbtno.

»Se mi zdi, da bo nedeljska tekma zame sanjska. Sem v odlični formi in se nadejam najvišjega mesta na stopničkah,« je Ajda dejala pred startom nedeljske tekme v disciplini 50 metrov hrbtno, potem ko se je z dopoldanskega predtekmovanja kot druga uvrstila v finale. Merilne naprave so se na cilju ustavile pri njenem najboljšem času doslej, saj je za tri desetinke sekunde izboljšala osebni rekord, hkrati pa je postala državna prvakinja v disciplini 50 metrov hrbtno. V finalih sta se izkazala tudi Polona s 5. in 6. mestom na 50 metrov hrbtno ter 100 metrov prsno, Sandro pa je bil 12. na 50 metrov hrbtno.

Od petka do nedelje čaka sklepno dejanje letošnje sezone še kadete, mladince in člane, ki se bodo za naslove državnih prvakov potegovali v Kranju. Ribniški plavalci bodo tudi na Gorenjskem segali po visokih uvrstitvah. Od ponedeljka pa se bodo naposled vsi skupaj za en mesec odpravili na zaslužene počitnice.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki