fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Odbojka Šport

Mala, mini, starejši dečki in člani aktivni zadnji vikend

Prejšnjo soboto, 19. 1. 2019, je ekipa male odbojke igrala pomemben turnir v Žirovnici. Z osvojitvijo prvih dveh mest bi se že uvrstili med 12 najboljših ekip v Sloveniji. Prvo tekmo smo igrali proti starim znancem, ekipi Krke. Velika želja in prevelika nervoza so pustili posledice pri četvorki Jan, Anej, Nejc in Rok, tako da je že vse kazalo na poraz, saj je Krka že vodila 23:21. Nato pa smo prikazali nekaj spektakularnih reševanj, katere je z neubranljivimi napadi zaključeval Rok. Niz smo zmagali s 25:23. Naša druga četvorka, Matevž, Aljaž, Davo in Blaž, je prikazala solidno igro, vendar to ni bilo dovolj za zmago in o zmagovalcu je zopet odločal tretji niz. Tokrat pa smo že od samega začetka močno pritisnili na nasprotnika in niz gladko zmagali s 25:14. Tako smo se za zmago na turnirju in uvrstitev v tretji krog »udarili« z Žužemberčani. Prvi niz je bil do 20. točke izenačen, nato pa smo izvedli nekaj slabših napadov, kar so znali Žužemberčani kaznovati in tako so niz zmagali s 25:22. V drugem nizu nismo imeli večjih možnosti za zmago, kljub menjavi Aljaž–Tian, saj je druga ekipa Žužemberka ena močnejših v tekmovanju. O napredovanju v naslednji krog je tako odločala zopet tekma s Krko, kjer pa smo dobro igro uspeli zadržati skozi vse tri nize in zmagali z 2:1 ter se veselili napredovanja.

V soboto, 26. 1. 2019 so s tekmovanji pod okriljem OZS začeli še naši MINI odbojkaši. Žal je pred turnirjem zbolel naš igralec Jaša, tako da se nismo nadejali večjih uspehov. Vendar pa so vsi igralci pokazali napredek v igri in se uvrstili v naslednji krog. Jašo je v prvi postavi zamenjal Žan, ki je zelo solidno opravil svoje delo. Prva postava, Davo, Andrej in Žan, je od odigranih šestih nizov zmagala 5-krat, druga postava, ki je sestavljena iz samih začetnikov, Miha, Val in Ažbe pa žal ni uspela osvojiti niza, vendar so prikazali dokaj solidno serviranje, veliko vaje pa moramo posvetiti sprejemu servisa.

V večernih urah smo s spomladanskim delom začeli tudi člani MOK Kočevje, in sicer z domačo tekmo proti zadnjeuvrščeni ekipi Ljubljana volley. V prestopnem roku je našo ekipo zapustil korektor Jure, katerega smo posodili v Žužemberk, tako da se je na korektorsko mesto preselil Grega, sprejemalca pa je igral Gal. Poleg omenjenih so v prvi postavi igrali še Nik in Vladimir na blokerskem mestu, libera je igral Anže, drugo sprejemalsko mesto je zasedel Primož, organizacijo napada pa je vodil Aleš. V prvem nizu se nikakor nismo uspeli »odlepiti« od nasprotnika, predvsem zaradi lastnih napak, ki jih je bilo občutno preveč, dotiki mreže, slabi sprejemi, slaba igra v polju… Kljub temu smo uspeli niz zmagati s 25:23, predvsem po zaslugi Grege, Nika in Primoža, ki so bili praktično nezaustavljivi v napadu. V drugem nizu smo na blokersko mesto postavili Jasenka, kar je močno izboljšalo naše blokiranje, na sprejemalcu pa je Gala zamenjal Lovro, ki je odlično opravil s sprejemom servisa. Tudi drugi niz smo zmagali s 25:21. V tretjem nizu pa je bila na igrišču le še ena ekipa, in sicer MOK Kočevje. V igro se je vrnil Vladimir, v sredini niza pa je zopet na mesto Gala vstopil Lovro in z neugodnim napadom dosegel pomembno točko, niz pa je z neubranljivim servisom zaključil Grega, ki je bil naš najboljši posameznik na tekmi.

V nedeljo, 27. 1. 2019, so imeli starejši dečki drugi turnir B lige. Žal nam nikakor ne uspe ponoviti iger iz začetka sezone, kjer smo bili uspešni proti mnogo močnejšim ekipam, sedaj pa tekme z enakovrednimi nasprotniki po pravilu izgubljamo. Tudi proti visoki, vendar tehnično slabši ekipi Mokronoga, nismo prikazali igre in borbenosti, s katero bi jih lahko premagali, tako da smo tekmo izgubili z 2:0. Proti ekipi Krka II prav tako nismo igrali dobro, vendar je bila kakovostna razlika prevelika in smo tekmo zmagali z 2:0.

Naslednji vikend članska ekipa odhaja na gostovanje k tretjeuvrščeni ekipi VC Portorož, v nedeljo pa bodo v Žirovnici nastopili kadeti. Naslednjo domačo tekmo imamo v soboto, 9. 2. 2019 ob 19.00 v telovadnici OŠ Zbora, v nedeljo, 10. 2. 2019, ob 10.00 v ŠD Gaj, pa svoj zadnji turnir igrajo starejši dečki. Gledalci vabljeni v čim večjem številu!

Aleš Drobnič, MOK KOČEVJE

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki