fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Zdravje

Težave z vidom lahko hitro odpravite

Pregledi vida so danes vsakdanja praksa skoraj v vsaki optiki. Če imate težave z vidom, enostavno obiščete optiko in vam vid izmerijo. Izberete ustrezni okvir in v zelo kratkem času imate nova očala. Pomembno pa je, da imate pravilno diagnosticiran vaš vzrok težav z vidom, zato da bodo vaše težave vedno manjše in se vid ne bo poslabševal. Zato strokovnjaki svetujejo, da poleg enostavne meritve dioptrije, poskrbite tudi za celovit okulistični pregled zdravnika. Zdravnik lahko ugotavlja tudi druge bolezenska stanja oči, ki jih s preventivo in pravočasnim nošenjem očal lahko zmanjšate ali izločite. V Kočevju obstajajo mesečni pregledi specialistov, ki vas bodo temeljito pregledali, v optiki pa nato poskrbite le za izbor pravih okvirjev in stekel, katerih ponudba je na trgu res pestra.

Marinka Trope, lastnica najstarejše optike s tradicijo v Kočevju je za naš časopis povedala: »Ljudem, ki menijo, da imajo težave z vidom, svetujemo enostaven prvi pregled in izmero dioptrije in potem stalno preverjanje vida«. Marinka, s 25 letnimi izkušnjami opravlja kontrole vida vsak dan, izmera dioptrije traja manj kot eno uro.

Še bolj pomembno pa je, da pregleda vid tudi specialist, zdravnik, da so pravočasno zaznane morebitne druge težave z očmi. V Kočevju izvaja specialistične preglede enkrat mesečno oftamologinja iz Ljubljane, ki vam lahko pregleda očesno ozadje, stanje očesnega pritiska, predpiše dioptrijo… Marinka Trope, še pove, da so na ta način veliko strankam hitro ugotovili zgodnje simptome očesnih bolezni ali pa jim enostavno z očali preprečili nastanek slednjih. Čakalne dobe so kratke, do meseca dni, medtem ko so v zdravstvenih domovih približno leto dni, zato to velja izkoristiti. Pregledi so cenovno dostopni in se gibljejo okrog 25 evrov. Edina optika v Kočevju z okulističnimi pregledi je Optika Center.

V optiki Center je na voljo ambulanta za merjenje dioptrije, enkrat na mesec pa tudi specialističen pregled oči s priznano oftamologinjo iz Ljubljane.

Optike danes ponujajo široko izbor zelo modnih okvirjev in tudi leč. Izberite pravo optiko, kateri boste zaupali. Očala bodo lahko postala tudi vaš modni dodatek, optik pa vaš specialist in spremljevalec na poti k izboljšanju vida.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki