fbpx
E-UTRIP
Foto: Lovski dom Polom.
Aktualno Gospodarstvo Kočevje Narava Narava & zdravje

Lovski dom Polom pridobil trajnostni znak Zeleni ključ

Lovski dom Polom se nahaja v majhni vasici Polom, njegova odmaknjena lokacija in in obdanost s skrivnostnim gozdom Slovenije pa gostom v toplem lesnem ambientu nudi odmik od stresnega vsakdana ter številne možnosti za preživljanje prostega časa in aktivnosti v neokrnjeni naravi.

Vodstvo in zaposleni v Lovskem domu Polom želijo biti še bolj družbeno in okoljsko odgovorni, zato so že pred časom sprejeli odločitev, da svojo obstoječo zeleno politiko nadgradijo ter se zavežejo k zmanjšanju okoljskih obremenitev, ohranjanju trajnostnega razvoja ter te politike tudi formalno umestijo v svoje poslovanje. Pri tem so bili uspešni in pridobili trajnostni certifikat GREEN KEY/ZELENI KLJUČ za namestitve, ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji.

Vzdrževali bodo visoke okoljske standarde

S pridobitvijo trajnostnega znaka so se v Lovskem domu Polom zavezali, da bodo še naprej vzdrževali visoke okoljske in trajnostne standarde. Znak Zeleni ključ velik poudarek namenja obveščanju, ozaveščanju in vključevanju obiskovalcev ter skrbi za izobraževanje svojih zaposlenih na področju okolju prijaznih in trajnostnih praks delovanja. Dokazali so tudi aktivno sodelovanje in spodbujanje deležnikov ter odgovornost, da mednje širijo zeleno politiko ter na ta način postajajo ambasadorji zelene politike.

Preko okoljskega znaka dodatna promocija

Zeleni ključ simbolizira zavezanost okolju in trajnostnemu razvoju, ki je za potencialne goste izjemno privlačna, za namestitve pa pridobitev tega okoljskega znaka, pomeni tudi dodatni način promocije ter obljubo in zavezo svojim gostom, da izpolnjujejo stroge okoljske kriterije ter aktivno, celostno in sistematično izboljšujejo svoje trajnostno naravnano poslovanje.

Izpolnjujejo pogoje za vstop v Zeleno shemo slovenskega turizma

S pridobitvijo znaka Green Key ter s podpisom Zelene politike slovenskega turizma, je Lovska koča Polom, izpolnila tudi pogoje za pridobitev znaka Slovenia Green Accommodation, s čimer se bodo na slovenskem, evropskem in globalnem trgu tudi formalno pozicionirali kot okolju in družbi prijazna namestitev.

Zavod Kočevsko

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki