fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dom Novice

Lahko, da je komu »kičasto«, a nam je všeč

Tradicija prazničnega okraševanja in osvetljevanja notranjosti in zunanjosti domov živi že zelo dolgo in po celem svetu. V Ameriki denimo, so medsosedski odnosi takrat že kar ogroženi, saj gre za pravo tekmovanje v tem, kdo ima najlepše (beri »najbolj«) okrašeno hišo in njeno okolico. No, v Sloveniji le ni tako »hudo«, se pa najdejo posamezniki, ki se pri tem zelo potrudijo in hitro postanejo »senzacija« naših (vsaj manjših) mest in naselij.

Že kar nekaj let lahko tako Kočevci v prazničnem, božično-novoletnem času, občudujemo sedaj že vsem poznano hišo, ki stoji le nekaj sto metrov od strogega centra Kočevja. Hišo, od katere se že skoraj pričakuje, da bo ponovno dobesedno zasijala in s tipično božično-novoletno simboliko mestu pričarala praznični duh. In letos ni bilo prav nič drugače. »Pri Bradaču« – v tej hiši se namreč nahaja vsem Kočevcem znana mesarija Bradač – so se z okrasitvijo ponovno izkazali. Mnogim je všeč, spet drugim ne, a roko na srce, Kočevje v prazničnem času ne bi bilo Kočevje, če »Bradača« ne bi osvetljevalo na stotine lučk.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki