fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport

Ob zaključku sezone kar 13 kolajn

Zaključek sezone plavalnega kluba Ribnica je bil res izjemen in poln uspehov. Člani kluba so se udeležili tridnevnega državnega prvenstva v plavanju v kategoriji kadetov, mladincev in članov v Kranju ter dosegli izjemne rezultate.

Na prvem dnevu tekmovanja je Filip Ćirović osvojil naslov državnega prvaka v disciplini 50 delfin s prepričljivo zmago in osebnim rekordom. Med kadeti se je izkazal tudi Teo Starc, ki je osvojil drugo mesto na 100 prsno.

Tudi drugi dan je prinesel številne kolajne za klub. Filip je postal državni prvak na 50 prosto, Nik Blatnik pa je osvojil bronasto medaljo med mladinci v isti disciplini. Neli Škaper je blestela med mladinkami in postala državna podprvakinja na 50 prosto ter osvojila bron na 100 delfin. Lovro Ćirović je dosegel normo za kadetsko reprezentanco na 50 prosto. V sklopu odprtega državnega prvenstva v paraplavanju je Alessandro Ambrožič postal dvakratni državni prvak.

Tretji dan tekmovanja so ribniški plavalci osvojili še šest kolajn. Filip je osvojil bron v članski kategoriji na 100 prosto, Neli in Nik pa sta si priplavala srebro na 200 delfin oz. bron na 100 prosto v mladinski kategoriji. Med kadeti sta bila Teo (50 prsno) in Lana Poje Mihelič (100 prosto) tretja.

Kadetska štafeta v postavi Tobija Čampa, Teo Starc, Lovro Ćirović in Aljaž Vavtar pa je osvojila srebrno kolajno na 4 x 100 mešano, kar je pomenilo izjemen zaključek tekmovanja.

Poleg omenjenih plavalcev so se v finalne nastope uvrstili še Olja Radivojević in Mitja Turk v mladinski ter Zara Ćirović in Dorotea Vlahov v kadetski kategoriji, kar kaže na širino talentov v klubu.

Za zaključek sezone so plavalci odšli na zaslužene počitnice, nekateri pa bodo še naprej trenirali po lastni presoji. Priprave za nekatere pa bodo potekale v Španski Malagi konec oktobra. Klub bo gostil tudi tradicionalni miting, na katerega so vabljeni slovenski plavalci.

Ob koncu sezone je predsednica kluba Jerneja Škaper izrazila ponos nad rastjo kluba in izjemnimi dosežki, kar potrjuje uspešnost sezone. Glavni trener vseh selekcij Nace Majcen pa je dodal, da nič ni za dodati, saj so dosežki govorili sami zase.

Čestitke celotni ekipi Plavalnega Kluba Ribnica za izjemno sezono in veliko sreče v prihajajočih tekmovanjih!

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki