fbpx
E-UTRIP
PARKIRNA HIŠA, a vprašanje, kdaj …
Aktualno Kočevje Novice Občina

Kaj bo stalo na mestu bivšega Mercatorja?

Občina Kočevje kupuje poslovne prostore na naslovu Kidričeva ulica 2, lokacijo poznamo kot bivšo Mercatorjevo trgovino ali, kot smo ji mnogi rekli, »samopostrežna«, še nedolgo tega pa so bili v njej tudi prostori geodetske uprave. In čemu bo namenjena?

Kot odgovarjajo z Občine, je na tej lokaciji v planu ureditev parkirne hiše za potrebe objekta stare knjižnice, kamor je po prenovi načrtovana preselitev Občinske uprave, in za potrebe okoliških stanovalcev.

Proračunska sredstva so torej namenjena nakupu stavbe in zemljišča z namenom ureditve garažne hiše. Kot pravijo na Občini, je predvidena, sam projekt pa še ni izdelan ter da o konkretnih podatkih še ne morejo govoriti, zato časovnica aktivnosti in izvedbe še ni znana.

Bivša knjižnica bo “dom” Občinske uprave že naslednje leto

Stara knjižnica že več let izgleda precej »obubožano«, a bojda bo pogled nanjo že kmalu bolj optimističen. Tu naj bi, kot rečeno, bila nova lokacija Občinske uprave, ki ima trenutno prostore v stavbi Občine Kočevje, za prenovo stavbe nekdanje knjižnice pa se trenutno pripravlja projektna dokumentacija, razpis za izvajalca pa je po besedah pristojnih z Občine predviden jeseni. »Tako načrtujemo, da bi se dela lahko začela že letos in zaključila v 2024,« so še povedali.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki