fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Politika

Predsednik vlade v Škrabčevem skednju: Sedaj mi ploskajo, jutri pa…

Prvi letošnji gost tradicionalnih mesečnih pomenkovanj, ki se dogajajo v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači, je bil predsednik slovenske vlade, Marjan Šarec. V pogovoru z njim se je novinarka Darja Groznik dotaknila aktutalnih političnih, gospodarskih in siceršnjih tem, pa tudi bolj osebnih življenjskih vprašanj.

Iztočnica pogovora je bila „obletnica“ stotih dni od nastopa njegove ministrske ekipe ter vse, kar je bilo postorjeno v tem času, predvsem pa uspešno sklenjena pogajanja s sindikati javnega sektorja in napredovanja v plačilnih razredih ter dvig pokojnin in socialih transferjev. Zdravstvena reforma je bila kamen spotike številnim prejšnjim vladam, predvsem javna naročila v tem ministrskem resorju. Šarčev kabinet se jih loteva preudarno, za uspšenost rabi širšo podporo, tako so namreč nakazane smeri „ozdravitve“ zdravstva. Pogovori in dialog brez ultimatov z vsem socilanimi partnerji in reformami, ki nas čakajo, je smer, ki ji bo sledil.

Lani ta čas sem bil še klovn, nesposoben, Sepertinšek in še kaj. Danes pa… v glavnem sem povsod deležen toplega srejema, lahko bi rekel iskrenih pogledov. Ampak si ne delam utvar, tako je pač v politiki, da mi bodo kdaj pa kdaj tudi žvižali, vpili, me celo zmerjali,“ se Šarec še kako dobro zaveda šibkosti našega poltičnega parketa.

Ribniški župan, Samo Pogorelc in predsednik vlade, Marjan Šarec

Tudi javnomnenjske raziskave vladi in premieru ta čas namenjajo visok odstotek podpore, na katero se, tako kot pravi Šarec, ne gre preveč zanašati, saj bodo že ob prvem ukrepu, ki ljudem ne bo všečen, ti kazalci šli navzdol.

Vtise po srečanju z množico zbranih v Škrabčevem skednju je strnil z besedami, da je bil izjemno počaščen vabila in večera, ki se je nadaljeval ob neformalnemu druženju.

Obisk predsednika vlade so župani občin Ribnica, Sodražica in Kočevje izkoristili za neposredno razgrinjanje svojih razvojnih težav in pričakovane pomoči države pri premostitvi slednjih. Upajo, da jih bo premier znal upoštevati, saj je bil do pred kratkim njihov županski kolega, ki tudi tako zelo dobro pozna križeve poti lokalnih skupnosti.

Mojim sodelavcem se zahvaljujem pri vsakokratni izbiri gostov, zanimivih sogovornikov, ta nocojšnji je bil sveda tudi aktualen,“ je dejal Janez Škrabec.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki