fbpx
E-UTRIP
Emil Adamič
Aktualno Glasba Kultura Ribnica

Emil namesto Marjane

V začetku marca je z mesta predsednice KUD Ribniška pihalna godba odstopila Marjana Cvar. »Prav je, da sem se tako odločila. Naj našo druščino, ki je trenutno štiridesetčlanska, prevzame nekdo drug,« se je takrat poslovila od funkcije.

V orkestru je že od šolskih let, godbo, s katero je rasla, pa je vodila zadnja štiri leta. Novo vodstvo naj bi bilo izbrano mesec dni po občnem zboru, ki ga ni bilo. Člani godbe so pred kratkim staknili glave skupaj in soglašali, da jih bo naslednja štiri leta vodil Emil Adamič. Tudi on si želi, da bodo v prihodnje še bolj odprti za vse, ki želijo biti del orkestra, v svojih vrstah pa pogrešajo več učencev tamkajšnje Glasbene šole, s katero v zadnjem letu ni bilo sodelovanja, kakršno je bilo nekoč. Nasploh pa bo naloga novega vodstva poiskati način, kako medse privabiti čim več mlajših. Emil, ki je sicer zaposlen kot višji svetovalec v oddelku za okolje in prostor na ribniški občini, poleg tega pa izvrsten glasbenik, je ravno ta povezovalni člen.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki