fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport

Zmaga članske ekipe proti Vet4Pet in starejši dečki

V soboto, 21.10.2023, smo imeli v dopoldanskih urah turnir starejših dečkov za uvrstitev v 1. ligo. Najprej smo se pomerili z ekipo Atos Kostanjevica in izgubili 2:0. V obeh nizih smo uspeli v začetku niza še držati priključek z ekipo Kostanjevice, ki pa je z močnimi servisi povzročala ekipi Kočevja mnogo težav, kar se je odražalo na samem rezultatu, poraz v obeh nizih na 16. točki.

Drugo tekmo smo igrali proti ekipi Calcitvolley. Zmaga bi nas še obdržala v igri za 1. ligo, kar pa se žal ni zgodilo. Poraz 2:1, nas je oddaljil od 1. lige, tako da imamo naslednjo soboto kvalifikacije za drugo ligo. V prvem nizu smo bili večino niza v zaostanku saj smo naredili preveč napak pri začetnih udarcih, kar so gostje s pridom izkoriščali. V končnici smo se vseeno zbrali in na servis Jaše izenačili rezultat na 23:23. Žal smo nato zopet naredili nepotrebno napako pri sprejemu in zmaga 26:24 je šla v roke gostov. V drugem nizu smo končno pokazali kaj znamo in niz, z močnimi servisi ter odličnimi napadalnimi akcijami Davota, gladko zmagali 25:14. V tretjem nizu se je v našo igro zopet prikradla nervoza in večje število napak, kar je imelo za posledico napeto končnico, v kateri so imeli več sreče in znanja gostje iz Kamnika, ki se bodo še potegovali za uvrstitev v 1. ligo, nas pa kot sem že omenil čaka boj za 2. ligo.

V našem klasičnem večernem terminu smo člani gostili ekipo Vet4Pet iz Kranja in po hudem boju zmagali 3:2. Prvi niz je bil popolnoma v znamenju MOK Kočevja. Močni bloki in raznovrstna igra v napadu sta nam zagotovila visoko prednost, tako da smo izvedli nekaj menjav Jasenko-Armin in Nik-Anej, kar pa vseeno ni ogrozilo naše zmage v 1. nizu, 25:21. Drugi niz je bil bolj izenačen. Nobena izmed ekip si ni uspela priboriti večje prednosti, tako da smo v končnico vstopili izenačeni. Žal so več zbranosti pokazali gostje iz Kranja in zmagali 25:23. V tretjem nizu smo zopet prikazali boljšo igro. Stekel nam je servis in blok, tako da smo goste prisilili k slabšem napadu, kar nam je omogočilo lažje doseganje točk – zmaga 25:22. V četrtem nizu pa je trener Aleš napačno napisal postavo, kar se je odrazilo v veliki zmedi na igrišču, saj smo bili primorani improvizirati napadalne udarce, ki zato seveda niso bili idealni. Kljub vsemu smo imeli dve zaključni žogi, kateri pa so gostje s fenomenalno igro v polju uspeli izničiti. V napeti končnici so več mirnosti pokazali Kranjčani in tekmo odpeljali v 5. niz, v katerem so bili ves čas v vodstvu. Pri rezultatu, 11:9 za Kranjčane je dva asa dosegel Rok, nato so gostje naredili še napako in izid je kazal 12:11 za MOK Kočevje. Gostje so uspeli izid še izenačiti, nato pa so Luka, Nik in Grega poskrbeli za zmago 15:12 in veliko veselje v polni kočevski telovadnici OŠ Zbora odposlancev.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili gledalcem za fenomenalno podporo skozi celotno tekmo in seveda našim pokroviteljem: Rotisu, Putzmeistru, Metalindu, Bevi, KG Dentu, VB equiptu, Rekreaciji Gaj, Lu-Ma, Mir-Log, Zlatarna Aura in medijskemu pokrovitelju radiu Univox.

Naslednjo domačo tekmo imamo v soboto, 04.11.2023, ko v goste prihaja ekipa Hoč. Vljudno vabljeni!

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki