fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Novice

Zlata Maja iz GSŠ Kočevje

Pred 23-imi leti se je na Zvezi društev diabetikov Slovenije porodila ideja o organizaciji tekmovanja o sladkorni bolezni.

Preventiva ima največji uspeh, če se ozaveščanje začne pri mladih. Na GSŠK se tega zavedamo, zato se z veseljem udeležimo tekmovanja. Dijaki najprej preverijo svoje znanje na šolskem tekmovanju, če so tu uspešni pa nadaljujejo s preverjanjem znanja na državnem nivoju. Državno tekmovanje se odvija v mesecu novembru. 14. november je Svetovni dan sladkorne bolezni. Letošnje državno tekmovanje je potekalo v soboto, 20. novembra, preko spletne aplikacije v obliki kviza. Na državnem nivoju je tekmovalo 417 udeležencev, le 83 jih je osvojilo zlato priznanje. Med njimi tudi dijakinja 2. letnika Gimnazije in srednje šole Kočevje, Maja Levstek. Majo srečamo vedno nasmejano, veselo, zadovoljno, saj niza uspehe tudi na drugih področjih. Ne samo, da je zelo uspešna v šolskih klopeh in tekmovanjih iz znanja, je aktivna tudi v svojem prostem času, kjer kot uspešna športnica niza uspehe v plavanju. Poudarek preventive pri sladkorni bolezni je na zdravem življenjskem slogu. Biti telesno aktiven – naj bo to modna muha ali preventiva, vseeno je, samo GIBAJ SE!

Maja je dober zgled, saj s svojim načinom življenja, z znanjem, ki ga je izkazala lahko ozavešča tiste, ki s to boleznijo živijo in tiste, ki so v tem trenutku zdravi. Sladkorna bolezen ne boli, je po lahko nevarna, zato je pomembna preventiva.

Karin Kočevar, GSŠ Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki