fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina

ZKT Kostel: Leto, ki je bilo in ki bo drugačno

Življenjske, družbene in poslovne razmere nas v zadnjem letu poganjajo v spremembe in nove navade, ki pa nas niso ustavile – prej nasprotno.

ZKT Kostel je kljub omejitvam druženja prenesel nekatere svoje aktivnosti v spletno dogajanje, kjer ni prav nobenega razloga, da bi izpustili kakšno prireditev. Tako smo letošnje praznovanje dneva žena oplemenitili s pripovedovanji domačink, ki so se z ljubeznijo spominjale svojih prednic, posvetili pa smo ga liku Kostelke – našim neverjetnim prednicam, duševno in fizično neomajnim ženskam, ki nam vlivajo velik ponos in spoštovanje.

Enako dober odziv in širok odmev je imel tudi praznični grajski spletni koncert naše priljubljene tamburaške skupine Dupljaki, neumorne ambasadorke Kostela. Posnetek njihovega enournega grajskega nastopa si lahko še vedno ogledate na našem Facebook profilu.

Kako pa naprej?

Optimistično se pripravljamo na novo grajsko sezono, v kateri bomo na gradu Kostel obiskovalcem ponudili tri nova doživetja. S priljubljeno animatorko Saško Rogan bodo otroci lahko svoje rojstne dneve praznovali v grajskem ambientu kot pravi mali kralji in kraljične. 3-urna tematska zabava s poslikavo obraza je kombinacija poučno-zabavnega praznovanja, na katerem bo slavljenec skupaj s svojimi gosti imel tudi foto seanso na posebnem grajskem prestolu, na mini delavnici pa bodo izdelali pravi vražji amulet in se posladkali s čudežno torto – tako, ki jo bodo pripravili sami, v ustih pa takoj čarobno izgine.

Fotogeničnost gradu Kostel se bo že od meseca maja naprej kazala na poročnih fotografijah mladoporočencev, ki lahko grad Kostel izberejo za prizorišče svojega poročnega obreda. Za rezervacije in vse informacije nas pokličite na 031 411 668.

Tretja novost bo na voljo od junija naprej in je digitaliziran produkt, s katerim bodo obiskovalci gradu preko telefonske aplikacije s pomočjo zabavnega in nagajivega Mikulovega vraga odkrivali zanimive zgodbe iz preteklosti in reševali poseben izziv.

Preden vam lahko v živo izrečemo tisto pravo in iskreno dobrodošlico pri nas v Kostelu, vas prijazno vabimo k spremljanju Facebook profila Zavoda za kulturo in turizem Kostel in vam želimo vse dobro. Kmalu nasvidenje v Kostelu.

Natalie Lisac, ZKT Kostel

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki