fbpx
E-UTRIP
Foto: Facebook ZD Kočevje.
Featured Kočevje Novice

Samo včeraj cepili 549 oseb, “kapo dol”!

Iz ZD Kočevje sporočajo, da so včeraj opravili 38 PCR testov na Covid-19. Potrdili so 9 okužb, dve potrjeni okužbi pa nista iz našega lokalnega okolja. Hitrih testov zaradi cepljenja niso opravljali, z njimi se boste lahko ponovno testirali naslednji teden.

Obiskal jih je tudi minister za obrambo Matej Tonin, ki je – kot smo poročali že včeraj – prišel preveriti, kako poteka cepljenje pri nas. Odgovorni so mu skupaj s predstavniki iz Občine Kočevje in civilne zaščite še v praksi predstavili vrhunsko organizacijo cepljenja in spopadanja z epidemijo. Lahko rečemo, da je minister Tonin več kot ovrgel žaljive in neresnične izjave g. Jelka Kacina, saj pravi: “Treba se je zgledovati po tako učinkovitih primerih dobre prakse in jih prenesti tudi v druge cepilne centre. Le tako bomo lahko uspešno kos epidemiji.” Posebej je izpostavil še odlično rešitev za hitrejše in varnejše cepljenje po principu “drive-in”.

“Paciente cepijo v avtih in ne izgubljajo časa. Obenem pa je tako poskrbljeno za še večjo varnost, saj ne prihaja do druženj. (…) V drive-in cepilnem sistemu lahko na dan cepijo celo do tisoč ljudi. Tudi odziv na cepljenje je dober.”

Kot veliko prednost vidi tudi v vzpostavitvi posebnega programa, ki zdravstvenim delavcem pomaga pri načrtovanju in vabljenju na cepljenje, saj je vse zbrano na enem mestu in dostopno vsem.

“Predvsem pa so poskrbeli za učinkovito komunikacijo, tudi na družbenih omrežjih in prek lokalnih medijev,” doda minister.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki