fbpx
E-UTRIP
Tako je bilo nazadnje, brezskrbnega leta 2019.
Aktualno Društva Kultura Novice Občina Ribnica

Že drugo leto ostali brez ribniškega sejma…

Rast števila okužb s korona virusom in nič kaj ugodna epidemiološka slika po državi in tudi v ribniški dolini so dokončno, že drugo leto zapored, odpihnili tradicionalni Sejem suhe robe in lončarstva v Ribnici, ki bi se letos moral zgoditi v nedeljo, 5. septembra.

To sta včeraj oznanila ribniški župan Samo Pogorelc in Jože Zakrajšek, predsednik Turističnega društva Ribnica, sicer organizatorja sejma. »Sredi poletja, ko so bile zdravstvene razmere dokaj ugodne, smo sklenili, da sejem vendarle izvedemo. V to smo upali vse do danes. Zaradi posebnega značaja prireditve in velikega števila udeležencev, razkropljenih po ulicah, ne bi mogli zagotoviti ustrezne medsebojne razdalje in preverjanja pogoja PCT. Zato smo sklenili tako, kot smo. Žal…« je dejal Samo Pogorelc.

Zahvalili se je članom Turističnega društva Ribnica in organizacijskemu odboru ter seveda vsem, ki so bili pripravljeni sodelovati na sejmu. Sejemska tradicija, z izdatnim etnološkim pridihom, ki je ribniško dolino tudi v evropskemu prostoru naredila še bolj prepoznavno, z že drugo odpovedjo, ne bo prekinjena. »Dajmo narediti vse, da ta nadležni virus odpihnemo. Kdo si pravzaprav tega ne želi? V tem primeru bomo drugo leto »nadomestili« izpadla sejemska dneva z organizacijsko sejemska dogajanja cel vikend,« napoveduje Pogorelc.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki