fbpx
E-UTRIP
Aktualno Občina Zdravje

Zakaj ZD Kočevje zapušča še ena zdravnica?

Sodelovanje z Zdravstvenim domom Kočevje je po naših informacijah prekinila zdravnica Kamala Klobučar, dr. med., kar je danes za naš portal potrdil direktor Gregor Košir. Vodstvo in zdravnica nista prišla skupaj glede pogojev dela in določenih zahtev zdravnice.

Klobučarjeva je s februarjem zaključila specializacijo družinske medicine in bi razbremenila težo kočevskega zdravstvenega sistema. A vodstvo zdravstvenega doma ni uspelo zagotoviti pogojev, ki jih je zdravnica imela, da bi nadaljevala z delom, in paciente opredelila v okviru 0,8 programa ambulante družinske medicine. Zdravnica je v ZD Kočevje sicer delala v obliki samostojnega podjetja.

 »Trenutno do dogovora, ki je bil predviden sicer že za sredino februarja, ni prišlo zaradi različnih pogledov na delovanje ambulante. Kot javni zavod smo sicer lahko prilagodljivi na mnoge načine in se res trudimo zagotavljati zdravnikom kar najboljše pogoje za delo. Vendar kljub temu moramo zadostiti določenim standardom, ki jih narekuje splošni dogovor z državo in glavno zavarovalnico, predvsem pa sem dolžen zagotavljata enake pogoje za vse izvajalce, ki danes že delajo v naši ustanovi.,« nam odgovarja Košir.

Kakšne so bile zahteve zdravnice?

Košir nadaljuje, da so se zahteve zdravnice dotikale kadra in določenih zahtev za ambulanto. Dr. Klobučar nam je v telefonskem pogovoru pojasnila, da je od vodstva želela ekipo diplomirane sestre in srednjo medicinsko sestro. Ena izmed sester je že redno zaposlena v zavodu, druga ima pogodbo za določen čas. Takšna sestava ekipe je po njenem nujna, da ambulanta dobro deluje. 

Dodala je še, da se je bila pripravljena voziti iz Brezovice v Kočevje in tudi v Osilnico, če bi le prišli skupaj na tej točki. Dr. Klobučar je med tem že dobila novo zaposlitev. Z vodstvom se je razšla v korektnih odnosih in ne goji zamer.

Kako to, da vodstvo ni prišlo nasproti zahtevam zdravnice – glede na to, da stanje v kočevskem zdravstvu ni rožnato?

»Zavedamo se, da danes zdravnikov kronično primanjkuje in da se vsak izmed njih lahko za delo poteguje na desetih in več lokacijah, kjer iščejo enak kader. Vendar po drugi strani moramo skrbeti kako ustanova še deluje kot celota, kjer še vedno zagotavljamo zdravstveno oskrbo na desetine delovišč ter da so medsebojna razmerja med zaposlenimi kot tudi koncesionarji in drugimi izvajalci dobra in pozitivno naravnana, saj je potrebnega veliko sodelovanja,« nam odgovarja Košir in dodaja, da zdravnici ni zaprl vrat.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki