fbpx
E-UTRIP
Eden od primerov nespluženega pločnika.
Aktualno Kočevje Novice Občina

Zakaj nekateri pločniki (še vedno) niso spluženi?

Kar nekaj bralcev se je na nas obrnilo z vprašanjem, zakaj so nekateri deli pločnikov v centru mesta in okolici še vedno polni – celo poledenelega – snega. “Hoditi je treba po robu glavne ceste, polni prometa, seveda se je treba potemtakem tudi večkrat umakniti na “pločnik”, kjer seveda zelo drsi,” pravi občan, ki se s takim primerom sreča večkrat na dan. Odgovor na vprašanje zakaj pločniki ponekod niso spluženi, smo poiskali na Komunali Kočevje.

Odvoz snega predrag, večina površin za pešce odprte le enostransko

Kot pravijo, se zaradi velike količine padavin, ki smo je bili deležni v sredini januarja, snega z vozišča, kolesarskih in pešpoti ni dalo v celoti odstraniti z odrivanjem. “Zaradi višjih stroškov v primeru odvoza snega se je sneg odstranjevalo le na mestih, ki so bila dogovorjena z občinsko upravo. Zaradi tega se tudi večina cest ali površin odpira za pešce le enostransko,” so še zapisali.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki